Lantos Csaba: a kormány célja Magyarország energiaellátásának hosszú távú biztosítása

HírKlikk 2023. október 10. 15:00 2023. okt. 10. 15:00

A kormány célja, hogy hosszú távon biztonságos, megfizethető és fenntartható legyen Magyarország energiaellátása – mondta az energiaügyi miniszter kedden, az Opus Titász Zrt. Debrecen nyugati határán megépülő Macs 132/22 kilovoltos áramhálózati alállomásának ünnepélyes avatásán. A most elkészült beruházás fontos lépés ezen az úton – emelte ki.

Lantos Csaba rámutatott: a villamosenergia-hálózat korszerűsítését a növekvő lakossági és ipari igények mellett a megújuló energiaforrások lendületes térnyerése is indokolja. A kormány országszerte 160 milliárd forint értékben támogat kapacitásbővítő, üzembiztonságot javító beruházásokat az átviteli rendszerirányítónál és az elosztóknál.

Az Opus Titász Zrt. és a debreceni önkormányzat közös finanszírozásában megvalósult, csaknem ötmilliárd forintos beruházással elkészült alállomás biztosítja majd a debreceni észak-nyugati ipari övezetbe települt cégek, köztük a BMW autógyár áramellátását – hangzott el az átadón.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom