Lantos Gabriella: ez egy elmeháborodott ember kétségbeesett kapkodása

HírKlikk 2021. április 1. 16:18 2021. ápr. 1. 16:18

Az Új Világ Néppárt egészségpolitikusa szerint a miniszterelnök „nagy bajban lehet”.

„Egyszerűen hazugság” – értékelte az Új Világ Néppárt politikusa Facebook-oldalán a Orbán Viktor állami tévében adott interjújának azon kijelentését, hogy a korlátozás nem állítja meg a tömeges fertőzést, csak az oltás. Lantos Gabriella szerint a 2 millió beoltott közül 1 millió immunis, ezért csak a zárás állítja meg a vírust, ő mégis lazítana április közepén. 2,5 millió beoltottnál. 

„Ez egy elmeháborodott ember kétségbeesett kapkodása. A negyedik hullám biztos receptje”jelentette ki a politikus, aki a komoly veszélynek tartja a korai nyitást és ezzel szerinte a kormányfő „vágóhídra küldene embereket: diákokat, tanárokat, home office-os dolgozókat”.

Lantos Gabriella úgy látja, hogy „egyetlen épeszű magyarázat van” a kormány terveire, mégpedig az, hogy el akarják érni a nyájimmunitást a lehető leghamarabb és „bármi áron”. Amennyiben viszont tényleg ez az „orbáni stratégia” akkor az nyíltan fel kell vállalni.

Ezen logika mentén, Lantos szerint olyan kérdéseket kellene Orbán Viktornak megfogalmaznia a nemzeti konzultációban mint, hogy „Ön mennyi halottat viselne el azért, hogy két hét múlva visszakapja az életét? 30 000? 50 000? 100 000?”.

„Ma abszurdnak tűnik? Pedig nem az. 20 000 halottnál 2 millió ember még mindig kétely nélkül követi. Vajon hol lehet a határ? Van egyáltalán határ, Cipolla?” – zárja sorait Lantos Gabriella.