„Lassan felzárkózik a kenyér ára az 500 forintos üzemanyagárakhoz"

HírKlikk 2021. október 27. 09:13 2021. okt. 27. 09:13

Az MSZP szerint lassan, de biztosan felzárkózik a kenyér ára az 500 forintos üzemanyagárakhoz, ugyanis a kenyérért már 400 forintnál is többet kell fizetni az üzletekben és még mindig nincs vége a drágulásnak, mert tovább emelkedik a búza, a liszt és az egyéb sütőipari alapanyagok ára.  

Mint közleményükben írják, kilenc éves csúcsra ért az infláció, drasztikusan emelkednek az élelmiszerárak, újabb és újabb rekordokat döntenek az üzemanyagárak, a forint árfolyama pedig mélyrepülésben van. Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között is csak egy dolgot tesz: továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal.

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni. Ezért azt követelik, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze öt százalék legyen.

Szerintük a kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy adócsökkentéssel olcsóbbá tegye az élelmiszereket. A mostani brutális drágaság idején, a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken.

Forrás: MTI-OS