Lázár János: mindenkinek jogában áll hülyének lenni és meghalni

HírKlikk 2021. november 25. 20:30 2021. nov. 25. 20:30

A volt miniszter egy élő, online értekezleten kőkeményen kiosztotta az oltáselleneseket.

Lázár János kormánybiztos, a járványhelyzet miatt, online tartott értekezletet a tram-trainről szerdán este, de elhangzott egy oltásellenes komment is – derült ki a Szegeder beszámolójából.

Az oltásellenes kommentelő a vakcinák veszélyességéről értekezett. „Óriási intellektuális teljesítmény “– felelte cinikusan a politikus a felvetésre. Majd hozzátette: mindenkinek jogában áll hülyének lenni és meghalni, de szerinte itt a társadalomról van szó, az egyén annak tartozik felelősséggel, ezért az oltás felvételére buzdít.

A tram-trainről a kormány korábbi erős embere elmondta, hogy nem lesz ünnepélyes átadás. Később lehet ilyenről szó, de egyelőre használni lehet a beüzemelés alatt.

Szeged–Szabadka tram-train lesz, az országhatárnál már elkezdődött a pálya felújítása. A Békéscsaba és Szeged közötti vasútvonal villamosításáról pedig szó volt korábban, de egyelőre ezt levették a napirendről.

Lázár János keményen bírálta Márki-Zay Pétert is, szerinte most csak papíron van polgármestere Hódmezővásárhelynek, mivel az ellenzéki politikus az országot akarja vezetni. Aztán ki tudja, akár a glóbuszt is – elmélkedett a volt miniszter.