Leállhat az internet a következő két napban

2018. október 11. 19:50

Az elkövetkezendő két napban igaz csak kis időre, de internet nélkül maradunk majd.

A 24.hu információi szerint október 11-én frissít az Internet Corporation of Assigned Names and Numbers nevű szervezet egy olyan titkosító kulcsot,melyet az internet egyik legfontosabb alapköve, a Domain Name System használ, ugyanis ez a rendszer fordítja át a böngésző számára értelmezhető IP-címmé az általunk beírt webcímeket.

A frissítés ideje alatt előfordulhat majd, hogy nem férünk hozzá a weboldalakhoz, és valószínűleg hibaüzenetek fogadnak majd bennünket. De nem csak erre kell számítanunk.

A szakemberek mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy a hibák számtalan módon jelenhetnek majd meg. Készülnünk kell arra is, hogy problémákat tapasztalunk majd a hálózatokra való csatlakozáskor, illetve lassabban töltődnek be az oldalak.

Persze az sem kizárt, hogy az egészből semmit sem tapasztalunk majd, ám ez attól függ, az internetszolgáltatónk felkészült-e a váltásra. A nagy frissítés előtt az ICANN teszteket is végzett a minnél nagyobb problémamentesség érdekében, és a szervezet szerint a világ mindössze egy százalékát érinti majd a teljes internetleállás.