Lefoglalnák Schadl György repülőgépét, hajóját és autóit

HírKlikk 2023. október 3. 18:30 2023. okt. 3. 18:30

Több hónapos szünet után kedden folytatódott a bíróságon a tárgyalás a végrehajtók volt vezetője, Schadl György korrupciós botrányáról.

A tárgyalás F. Vivien koronatanú meghallgatásával és korábbi vallomásainak ismertetésével folytatódott. Mielőtt azonban a bíró F. Vivien korábbi vallomásainak ismertetésébe kezdett, Papp Gábor, Völner Pál ügyvédje szólalt fel – írja a hvg.hu.

Papp jelezte: nyáron átnézték az ügyben előkerült és lefoglalt bűnjeleket, bizonyítékokat, és két olyan naptárat is találtak, amikről az ügyészség nem jelezte, hogy kiktől foglalták le őket. A naptárak tartalma azonban rendkívül érdekes: Papp szerint ezekben négy találkozó is szerepelt Varga Judit volt igazságügyi miniszterrel, de volt benne egy olyan nap is, amihez valaki a „karmelita” jelölést írta be.

A bíró ígérte, hogy az eljárás későbbi részében lesz szó arról, hogy kitől foglalták le a naptárakat.

Szintén a keddi tárgyaláson derült ki, hogy Schadl György nevén több olyan vagyontárgyat is találtak 2023-ban, amikre korábban nem bukkantak rá. Ezek jellemzően luxuscikkek, bár a bíró nem ismertette részletesen, hogy pontosan mikről is van szó. Annyi kiderült, hogy lefoglalnák Schadl György repülőgépét és hajóját, valamint több járművet is.

Tóth Erzsébet bíró ezután egy ragasztószalagokkal lezárt, bizonyítékokat tartalmazó dobozt szedett elő és bontotta fel azt a tárgyaláson. A bíró egy pingvines pendrive-ot mutatott fel a dobozból. Ez a pendrive F. Vivien koronatanúé volt, ezen is voltak bizonyítékok a Schadl-ügyben.

F. beszélt arról is, hogy Schadl rengeteg ingatlant vásárolt, volt köztük, amiket cége, a Red Carpet nevében. Volt azonban ingatlana Spanyolországban is. F. 2021-ben tett vallomásában beszélt arról is, hogy Schadl tudomása szerint 42 millió forintért vett egy Porschét. 

A bíróság hosszan foglalkozott azzal a nyolc naptárral, amit az ügyészség Schadl György budaörsi végrehajtói irodájában foglalt le 2021 novemberében. A naptárakban érdekes bejegyzések bukkantak fel: szerepel bennük Varga Judit, Nagy Ádám, Bíró Marcell, Bolcsik Zoltán (a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárát hívják így), de Varju László és Völner Marcell neve is, felbukkan egy olyan bejegyzés is, hogy: „Pintér (?)”. De volt egy olyan is, hogy „12:30, Völner – Kossuth tér”, valamint „Trócsányi ü.i.”, de volt egy olyan bejegyzés is, hogy „2020. március 3. Karmelita – Nagy A.”

F. Viviennek, a Schadl-ügy koronatanújának a keddi volt harmadik meghallgatása.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom