Lefújta az ENSZ a novemberi klímakonferenciát a járvány miatt

HírKlikk 2020. április 2. 17:10 2020. ápr. 2. 17:10

Elmarad az ENSZ november 9-re tervezett klímaügyi konferenciája a koronavírus miatt. A meghívottak erről egy videókonferencián állapodtak meg. A rendezvényt valószínűleg 2021 közepén tartják majd meg. A harmincezer fős konferencia helyszínén, Glasgow-ban jelenleg szükségkórház üzemel – írja a BBC nyomán a Qubit.

A találkozón az országok a párizsi klímaegyezmény vállalásairól tárgyaltak volna, de a jelenlegi járványügyi helyzet ezt lehetetlenné tette – olvasható a cikkben, amely szerint a konferencián az egyezmény vállalásainak szigorítása lett volna napirenden.

A szerző rámutat, hogy a fertőzés miatt megtorpanó gazdaság egyesek szerint, a klímaváltozás ügyében is fordulópontot jelenthet, mert az élet újraindulásakor előtérbe kerülhetnek majd a megújuló, zöld beruházások. Ráadásul a világjárvány miatt, sok helyen bevezetett karantén és otthoni munkavégzés már így is jót tett a bolygó szennyezettségének.

Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni azon nemzetközi szakemberek véleményét sem, akik szerint, a pandémia után rosszabb is lehet a helyzet, ha a gazdaság beindításának érdekében lazítanának a szabályokon.