Leleplező meghallgatásra készülhet az operatív törzs

HírKlikk 2020. november 26. 14:27 2020. nov. 26. 14:27

Miközben a válságügyi kamuzásokkal bajba sodorják az országot, ennek leple alatt, a kormány az utolsó törvényes időpontban most maxolja ki a '22-es választásokon számára kedvező átfogó csalások lehetőségét.

A Parlament honvédelmi- és rendészeti bizottságának igen éles kérdéseire számíthat a kormány a jövő csütörtöki ülésen – számolt be róla Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese, és Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője csütörtök reggel, az ATV Start című műsorában.

„A Magyar Országgyűlésnek többek között az a dolga, hogy beszámoltassa a kormányt, és biztosítsa a nyilvánosságot az emberek számára. Ez nem attól függ, hogy egy sajtótájékoztatón mire hajlandók válaszolni, például, hogy egy belügyminiszternek mi köze van a kórházi dolgozók munkajogához” – hangsúlyozta Harangozó Tamás, utalva arra, hogy Pintér Sándor, belügyminiszter veszi át hirtelen a magyar egészségügy irányítását, mindenféle előzetes egyeztetés nélkül.

Oláh Lajos megerősítette, a kormány számos pontatlan, valótlan információt terjeszt, ezért is van különösen nagy szükség a bizottsági meghallgatásokra. „Volt olyan nap, amikor Hajdú-Bihar megyéből egy pozitív esetet jelentettek, holott 5000 pozitív teszt is volt. Olyan eset is volt, amikor a pozitív tesztek száma meghaladta a teljes tesztszámot, ami szintén képtelenség. Az embereknek hinniük kéne azoknak, akikre az életüket bízzák! Minden nap több, mint 100 ember meghal, muszáj, hogy legyen egy igazodási pont, és a kormány ezt a csatát elveszítette”.

A DK képviselője elmondta, számos alkalommal kérdezte a kormányhivatalt, hogy hány karanténba zárt ember van, hogy az adott önkormányzat tudjon segíteni. „Nem voltak halandók válaszolni se, majd azt mondták, a jogszabály tiltja a válaszadást, ugyanakkor Heves megyében a fideszes Szabó képviselőnek kiadták az adatokat”. Aláhúzta, ezért is fontos a bizottsági ülés, ugyanis ott nagyobb a hajlandóság a válaszadásra.

„Jövő csütörtökön lesz a bizottsági ülés, ezek élőben közvetítettek, ezeket elejétől a végéig nézzék meg, mert lehet információkat szerezni. Mekkora botrány volt, mikor az első betegszállító meghalt a kórházban, és napokon át a tényt is tagadták, majd arról hazudoztak, hogy a koronavírusban halt-e meg, vagy nem, végül beismerték, de ezt e nélkül nem lehetett volna elérni. Ki akarjuk préselni a valóságot” – mondta Harangozó Tamás.

Rámutatott, mindeközben a kormány éppen törvénysértéssel módosítja a választási törvényt. „A választójogi törvény módosításában két pontban alkotmányos mulasztásos törvénysértésben van a kormány, egyben pedig most követ el törvénysértést. Ezek közül az egyik a választókerületek mérete, a másik kettő pedig az emlékezetes plakát-kérdés, ahol a polgármesteri hivatalban találta meg a rendőrség az ellenzék leszedett plakátjait. Ehhez nem nyúlnak hozzá, itt nem hullajtott egy könnycseppet sem az államtitkár a jogállamiság miatt”.

Harangozó kiemelte, a voksolásnál a szavazatok lefényképezése szavazatvásáslásra, zsarolásra jó, ehhez képest a szavazatok lefényképezésének lehetősége most kifejezetten főszabály lesz a törvénymódosításnak köszönhetően. „A másik, hogy a határon túli levélszavazatos csalást is most kifejezetten megkönnyítik. Eddig be kellett rakni a szavazatot egy borítékba és egy speciális ragasztóval le kellett ragasztani. Ezt most eltüntetik, és akár egy nyitott borítékban is megérkezhet a szavazat! Amerikában most Trump nem akarta elismerni az eredményt, pedig még ott is ez a boríték-lezárásos rendszer van: többek között ez is garantálja, hogy ne lehessen ebbe belekötni”.

A listaállítási kvótáról kérdezve megjegyezte, „Ez minket nem érdekel. Mi, az MSZP-ben abban hiszünk, hogy az ellenzék egy közös listán induljon, és szerintem ebben nagy vita például a DK-val nem is volt eddig sem; ennek a feltételei megvannak, a kamupártokat meg így is, úgy is elindítja majd a Fidesz. Lesz azonban egy törvényalkotási bizottsági ülés is még. Nem egyszer a fideszesek a szavazás előtt néhány nappal írtak át teljes törvényeket. Én arra leszek kíváncsi, hogy még valami gazemberséget behoznak-e” –  figyelmeztetett az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Forrás: Hírklikk