Leleplezte Orbán Viktort egy volt fidelitasos influenszer

HírKlikk 2023. szeptember 24. 06:30 2023. szept. 24. 06:30

Nézettséget és követőket vásárolgathat magának a TikTok-on Orbán Viktor egy volt Fidalitas-tag, Tóth Bettina kutatása szerint.

Tóth Bettina az elmúlt időszakban megfigyelte Orbán Viktor TikTok-on közzétett tartalmainak nézettségét és a videókon szerepelő lájkok számát. Az influenszer dokumentálta is ezeket a számokat, amelyek később megváltoztak – írja a Media1.

Orbánnak többek között volt olyan videója, ahol először 10 milliós, később már csak százezres nézettség szerepelt. Tóth Bettina szerint nem kizárt, hogy Orbán Viktor nézettséget és követőket vásárol magának.

Tóth Bettina talált olyan videót is a Viktor a TikTokon nevű oldalon, amelynél több mint kétmilliós megtekintés szerepelt, majd miután az influenszer szóvá tette ezeket a kiugróan magas számokat, ez a kétmilliós megtekintés 128 ezerre zsugorodott össze.

Az influenszer szerint elképzelhető, hogy Orbán Viktor TikTok oldalára vásárolják a követőket és a nézettséget is. Ha így van, kíváncsi lenne arra is, hogy ezt milyen költségvetésből fizetik.

Mint arról mi is is beszámoltunk, a Political Capital több mint száz olyan álprofilt azonosított be, amelyek budapesti és agglomerációs Facebook-csoportokba beépülve szervezetten és érzékelhetően központi utasításra terjesztik a kormánypárti sajtótermékek bizonyos propagandacikkeit, amivel egyértelműen a Fidesz politikai céljait szolgálják.

Forrás: media1.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom