Lemondhat Ukrajna egyes területeiről

HírKlikk 2024. október 13. 15:50 2024. okt. 13. 15:50

Az ukrán vezetés körében először merült fel komolyan, hogy engedményeket kell tennie a békekötés érdekében.

A Der Spiegelnek egy magas rangú forrás azt mondta, Kijevben korábban úgy vélték, hogy csak Oroszország „feltétel nélküli megadása" jelenthet győzelmet Ukrajna számára, most azonban már úgy látják, hogy a békekötés engedmények nélkül lehetetlen.

A lap arról ír, hogy a nyugati támogatásokkal sem elég erős Kijev a sikeres offenzívákhoz, a fronton totális orosz eszköz- és emberfölény uralkodik, a lakosság belefáradt a háborúba, a morál a folyamatos területvesztések miatt egyre kisebb – idézi a német lapot a Portfolio.

Az emberek nem akarnak többé harcolni – fogalmazott a tisztviselő, aki szerint országa vezetése úgy érzi, az Egyesült Államok fokozatosan kihátrálhat, függetlenül attól, hogy ki nyeri az amerikai elnökválasztást.

A nyilatkozat ugyanakkor ellentmond Kijev nyugati szövetségesei számos korábbi kijelentésének, illetve Volodimir Zelenszkij legutóbbi körútján elhangzott ukrán és nyugati nyilatkozatoknak is.

Forrás: Portfolio


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom