Lemondott az MSZP két társelnöke, a párt újragondolja a baloldalt

HírKlikk 2024. június 22. 16:25 2024. jún. 22. 16:25

A június 9-ei választások után szombaton tartotta első ülését az MSZP választmánya. A választmányi ülésen értékelték a választás folyamatát és eredményeit. Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre lemondtak társelnöki pozíciójukról. Az MSZP működése a tisztújításig biztosított – derül ki a párt közleményéből.

A párt álláspontja változatlan abban, hogy együttműködésre van szükség a civil szervezetek, a demokratikus ellenzéki pártok között, melyet az MSZP folyamatosan szorgalmazott 2023 januárja óta – áll a közleményben Felhívják a figyelmet arra, hogy az ellenzéki pártok hosszú hónapokig elzárkóztak ettől, majd 2024 tavaszán egy „részleges és korlátozott” együttműködés valósult meg. Büszkék azokra a polgármesterekre, és önkormányzati képviselőkre, akik az MSZP színeiben vagy az MSZP támogatásával nyertek mandátumot.

„A demokratikus erők feladata a rendszerváltás elérése, 2026-ban egy szociálisabb, igazságosabb Magyarország megteremtése. Az önkormányzati választáson felhatalmazást kapó szocialista és ellenzéki vezetők győzelme fontos mérföldkő ezen az úton. A következő hónapok feladata a részletes értékelés, az MSZP szervezetének és működésének újragondolása és az MSZP általános tisztújításának lefolytatása” – fogalmazott a párt közleményében.

Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közösségi oldalukon is reagáltak a lemondásra.

Kunhalmi Ágnes azt írta, továbbra is meggyőződése, hogy nincs jó társadalom baloldal nélkül. „A baloldali értékek érvényesítésére, az ember és ember közti különbségek csökkentésére, a társadalmi mobilizáció kiszélesítésére, kisebbségi jogok védelmére – egy szóval: a baloldali progresszióra óriási szüksége van Magyarországnak.”

Komjáthi Imre pedig azt ígérte, az MSZP továbbra is az emberségre, a megbecsülésre és a gondoskodásra fogja helyezni a fókuszt a politikában. „Feladatunk van abban, hogy szeretett hazánkban visszaállítsuk a szabadságot, a jogbiztonságot és megteremtsük a társadalmi igazságosságot.”

Az MSZP a következő hónapokban részletesen értékel majd, újragondolják a szervezet működését, és lefolytatják az általános tisztújítást – tudatta a párt.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom