Letölthető, de gyakran nem működik a védettséget igazoló applikáció

HírKlikk 2021. május 14. 15:41 2021. máj. 14. 15:41

Azoknak, akik tudtak regisztrálni, az oldal most egy hibaüzenetet mutat azzal a szöveggel, hogy „az EESZT portálja jelenleg korlátozottan érhető el”.

„A letöltés többé-kevésbé rendben ment, a regisztrációt többször újra keltett kezdeni, mert hibás adatokra hivatkozva, nem fogadta el a beírt adatokat. Regisztráció törlés, és újraregisztrálás után már működik, indul az app, de a PIN-kód megadása után, az átirányított oldal, a mobil-if.eeszt.gov.hu nem tölt be, az »oldal nem működik« üzenet látható. Szóval vagy még nincs kész, vagy én is terheléses támadó vagyok” – írta a 444-nek egyik olvasója a hibáról.

Azt, hogy jön a védettségi applikáció, a csütörtöki kormányinfón jelentették be. Az alkalmazást amúgy a Google Playben és az App Store-ban is meg lehet már találni. A mobiltelefonos applikációval lehet majd igazolni a védettségi oltás beadatását: az alkalmazás az oltott nevét, az érintett taj-számát, az oltás idejét, a fertőzéssel szembeni védettség tényét, vagy annak a hiányát is megjeleníti. Az első használat előtt az EESZT-ben regisztrálni kell, hat jegyű PIN-kódot kell megadni, az appba pedig majd ezt a PIN-kódot kell beírni, hogy látszódjanak az adatok.

Többen jelezték már a Telexnek is, hogy Androidon azzal szembesültek, az alkalmazás nem kompatibilis az eszközükkel, vagy az országukban nem elérhető.

Forrás: 444.hu