Lovas huszárok kísérték a Szuverén Máltai Lovagrend nagymesterét Sulyok Tamáshoz

HírKlikk 2024. szeptember 18. 06:25 2024. szept. 18. 06:25

Sulyok Tamás köztársasági elnök a Szuverén Máltai Lovagrend nagymesterét és hercegét, Fra' John T. Dunlapet fogadta hivatalos magyarországi látogatása alkalmából a Sándor-palotában, kedden.

A nagymester megérkezését követően, hivatalos fotók készültek a magyar és a máltai lovagrend zászlaja előtt, majd Fra' John T. Dunlap aláírta a vendégkönyvet és ajándékokat vett át. Ezt követően plenáris megbeszélést tartottak.

A megbeszélés után Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Riccardo Paternó di Montecupo, a Szuverén Máltai Lovagrend nagykancellárja egyetértési megállapodást írt alá a magyar kormány és a Szuverén Máltai Lovagrend között a humanitárius együttműködésről, valamint a válságrégiókban üldöztetést szenvedő vallási és etnikai kisebbségek megsegítése érdekében.

Ezt követően Sulyok Tamás átadta a nagymesternek a Magyar Érdemrend nagykeresztje a nyaklánccal és az arany sugaras csillaggal kitüntetést, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére, Magyarország és a Szuverén Máltai Lovagrend közötti kapcsolatok elmélyítéséért, valamint hazánk jó hírnevének erősítését szolgáló tevékenysége elismeréseként adományozott az államfő.

Fra' John T. Dunlap Pro Merito Melitensi Érdemrend rendi láncát adományozta Sulyok Tamás köztársasági elnöknek. Az államfő a kitüntetést a Magyarország és a Szuverén Máltai Lovagrend között hosszú ideje fennálló kiváló baráti kapcsolat elismeréseként vehette át.

 

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom