Magyar Péter közérdekű adatigényléssel megnézné a kormánytagok és családtagjaik honvédkórházi ellátásának adatait

HírKlikk 2024. szeptember 7. 16:55 2024. szept. 7. 16:55

A Tisza Párt elnöke azután fordul közérdekű adatigényléssel az egészségügyi intézményhez és fenntartójához, hogy a kormánypárti Magyar Nemzet nyilvánosságra hozta az ő és családtagjai betegségeiket is részletező adatait.

Aki másnak vermet ás, maga esik bele. Közérdekű adatigényléssel fordulok a Honvédkórházhoz és a fenntartó Belügyminisztériumhoz, hogy a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok, a képviselők és családtagjaik hányszor kaptak akár normál, akár VIP ellátást a Honvédkórházban – írja szombati Facebook-posztjában Magyar Péter. A Tisza Párt elnökéről a Magyar Nemzet közölt egy cikket, amelyben a politikusról és családtagjairól név szerint, külön kitérve a betegségükre, személyes adatokat közöltek pontos egészségügyi ellátásaikról – számol be róla a Népszava.

„Tegnap a Magyar Nemzet című Pravda többségében hazugságot állítva lehozta, hogy a családtagjaim mikor kaptak egészségügyi ellátást a Honvédkórházban. Rólam pedig azt hazudta, hogy 2021-ben 10 napig kezeltek a VIP szobákban (igaz soha nem feküdtem ott)” – állítja a Tisza párt elnöke.

Az érzékeny egészségügyi adatok kiszivárogtatásának törvénytelenségét firtató újságírói kérdésekre Rogán (Schadl) Antal minisztériuma ezt találta válaszolni: „Magyar Péter közszereplővé vált, viselnie kell a nyilvánosságot akkor is, ha az neki kellemetlen” – idézte fel az EP-képviselő.

Magyar Péter, most ismét tegezdődve szólt Rogán Antalhoz, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterhez: „No, Tóni, emlékeim szerint ti is közszereplők vagytok. Van egy ötletem: kerüljenek a ti kezeléseitek adatai is mielőbb nyilvánosságra! Lássuk azt is, hogy hány kormánytag, képviselő feleségét/gyerekét szállították be a vak komondorral történt találkozás után a Honvédkórház VIP szobáiba, vagy más egészségügyi intézménybe gyógyulni.”

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom