Magyar Péter nemzeti-jobboldali programja meglehetősen ködös

HírKlikk 2024. június 17. 13:53 2024. jún. 17. 13:53

Magyar Péter mostanában megtapasztalta, hogy a siker mennyire vonzóvá teszi az embert. Könnyebb azonban megválaszolni azt, hogy miként ért el 30 százalékot a választáson, mint azt, hogy mit akar, a programját illetően ugyanis meglehetősen ködös. Az biztos, hogy a nemzeti-jobboldali irányvonalat képviseli.

Ígérete szerint felszámolja a korrupciót és a hatalommal való visszaélést. Ezzel olyan ajánlatot tett le az asztalra, amely a szavazópolgárok jelentős része számára rokonszenvesebb, mint amit az eddigi, régi baloldali, illetve liberális ellenzék, valamint az a jobboldal kínált, amely nem képes mérséklődni és érdekesnek mutatkozni – emlékeztet a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Magyar végigjárta az országot és nagyon hatékonyan aknázta ki a közösségi médiát. Hogy a Fidesz komolyan veszi, az kiderült az ellene indított kampányból. Ám visszaverte a támadást: kiállt egy olyan plakát elé, amely őt és a fideszes iszapbirkózások többi, szokásos célpontját ábrázolta és bemutatta a győzelem jelét – köszönet az ingyen reklámért.

A kormánypárton belül nem tartozott a belső hatalmi körhöz, de azért belelátott a mechanizmusba. Hogy közben maga is a rendszer része volt, az láthatólag nem ártott neki a választók szemében. Sőt, csak növelte a szavahihetőségét. Ám még előtte áll a gyötrelmes feladat, hogy igazi néppártot csináljon a Tiszából.

(A cikk csak előfizetők számára olvasható.)

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom