Magyarország 523 ezer adag oltóanyagot ajándékoz Kambodzsának

HírKlikk 2022. március 10. 08:03 2022. márc. 10. 08:03

Magyarország továbbra is segíti a világszintű védekezést a koronavírus ellen – írta közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Bejegyzésében Szijjártó Péter rávilágított: a háború miatt egyre kevesebb szó esik róla, de sajnos a világjárvány elleni küzdelem még nem ért véget, sőt, oltóanyagok hiányában jelenleg is sok ország folytat nehéz küzdelmet a koronavírus ellen.

Úgy fogalmazott: tudjuk, hogy az átoltottsági szint globális növelésével folyamatosan csökkenteni tudjuk az újabb variánsok kialakulásának esélyét, ezért vakcina adományokkal segítjük a nehéz helyzetben lévő országokat. Hozzátette: súlyos kihívások egész sorával állunk szemben jelenleg is.

Aláhúzta: Magyarország továbbra is segíti a világszintű védekezést: eddig 18 országnak 4,7 millió adag vakcinával segítettünk.

Mint mondta: csütörtökön 523 ezer adag AstraZeneca oltóanyagot adományoz Magyarország Kambodzsának. Hangsúlyozta: Magyarország átlépte az egymilliós határt a délkelet-ázsiai országnak adományozott oltóanyagok tekintetében.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom