Magyarország hadban áll

HírKlikk 2019. június 27. 05:28 2019. jún. 27. 05:28

Hadiállapotban vagyunk! Ugyan a legkevésbé sem az én tisztem, hogy ezt bejelentsem, de - gondoltam - azért jó, ha tudunk róla. Mindenesetre van gazdaságvédelmi programunk, családvédelmi programunk, határvédelmi tervünk, már helyet kapott a költségvetésben országvédelmi képességeink erősítése, s van még  talán vagy tucat védelmi tervünk. Vagyis kész a hadiállapot.

Néha tudjuk, hogy ki vagy mi az ellenség, néha nem. Itt van például a katasztrófavédelem. Aki ezt az elnevezést kitalálta...- minimum retardált lehetett. De ez csak szemantikai probléma, a kifejezést végül is érti mindenki, s ez a fontos. Aki ebben az üzletágban dolgozik, csak elismerést érdemel. Az árvízvédelemben dolgozók is csak tiszteletet érdemelnek, különösképp akkor, ha megelőzik az árvizet, de akkor is, ha csónakon mentik az elöntött települések népét.

A határvédelem tárgyában már némiképp aggodalmas vagyok, jómagam ugyanis egyelőre nem látom jelét annak, hogy az illegális bevándorlók hordái támadnának délen, s a magas hivatalosság sem számolt be arról, hogy csapatostul jönnének a pirézek neki a kerítésnek. Napi egy tucat menedékkérő ellen pedig talán mégsem kellene mozgósítani a hadsereget. De hát honnan is tudhatnám én, hogy mi a valós veszély.

Azt sem tudom, végképp nem értek hozzá, hogy országunk biztonságához kellenek-e új helikopterek, tankok, ágyúk, rakéták. Én, a magam balga eszével azt mondanám: a honvédelemnek sokkal inkább kellenének  képzett matematikus-programozó-informatikusok, akik megvédenék, megújítanák hadi berendezéseink számítógépes rendszereit. (És persze az is fontos, hogy a hadfiak birkózásban erősek legyenek!) Mindezt a katonák nyilván jobban tudják, úgyhogy erről ennyit.

A jövő évi költségvetés is gazdag védelmi célokban. A gyors növekedés feltételeit természetesen meg kell védenünk. Hogy mitől? A jó ég tudja. Ámbár Soros és a magyarellenes EU spekulánsok hada leskelődik a tőzsdéken, hogy tönkretegyék a forintot és megakadályozzák a magyar gazdaság fényesen ívelő európai karrierjét. Kell a védelem!  (Az egy lakosra számított GDP-ben ugyan hátulról csak a harmadikok vagyunk az EU-ban, de az mindegy.)

No és ne feledkezzünk meg a fő célról, a családokról! A családvédelmi program ezt teszi. Védi a családot. CSOK hitelhez, babaváró hitelhez persze csak kifogástalan erkölcsű, korban megfelelő magyar anyák és atyák juthatnak házasságlevéllel, de ezen csak a magamfajta, kákán is csomót keresők akadnak fenn. Annyi leszögezhető: már megszületett gyermekek nem részesülhetnek az áldásban. Vagyis a családi pótlék megint nem nő egy piculát sem.

Van még aztán szellemi tulajdon-védelmi program, magyarságvédelmi program, és sok egyéb hasznos és haszontalan program. Nincs viszont átfogó környezetvédelmi program, nincs értelmes hosszú távú oktatásfejlesztési program, és nincs pénz az egészségügyi programra. Utóbbi  van is, nincs is, maga a miniszter jelentette be, de minek? Fedezet nincs rá, meghirdetése óta nem is hallottunk róla. (A vastagbélrák megelőzésére szolgáló szűrések helyett valószínűleg be kell érnünk a Tízparancsolat díszkiadásával.) Kásler Miklós viszont kapott még némi pénzt a Magyarságkutató Intézetre. Elvégre mi lehet fontosabb, mint a múltunk jövője?!