Magyarországon új jelszó van, új politika lesz!

Millei Ilona 2021. szeptember 26. 15:10 2021. szept. 26. 15:10

Most nem csak fosztogatnak, osztogatnak is. Legalábbis szóban. Gyakorlatilag a jövőnket, a gyermekeink jövőjét. Gyermekeink gyermekeinek a jövőjét. „Panem et circenses”, „Kenyeret és cirkuszt”. Kenyér a haveroknak, cirkusz a sokaságnak. Magyarország az ígéret földje. Volt eddig. Remélik, az ígérgetés mindent eltakar. A lopást is. Az ígérgetés takaró. A választásoknak szól.

Nyugdíjasoknak februárban a 13. havi nyugdíj három heti részlete. Egyben. Sok pénz? Kisnyugdíjasnak igen. Jó jönne? Kinek nem? Ha megvalósul, összesen plusz 240 milliárd forintnyi kiadás a költségvetésnek. Nem most, ’22-ben és ’23-ban is. Ha ők nyernek, megoldják „okosba”. Ha nem, dögöljön meg a győztes. Agyarországon így kell. Szerintük.

Fiataloknak? Családi adóvisszatérítés. Mindenkinek, aki családi pótlékra jogosult. Jár katásoknak és ekhós adózóknak is. 600 milliárd forint. A visszafizetés felső határa az átlagbér éves adótartalma. Az ígérgetésé meg a csillagos ég. Ha! A feltétel a gazdaság növekedése. Idén 5,5 százalék. Nem sikerült? Sajnáljuk, akkor nem. Agyarországon így szokás. Így kell. Szerintük.

Munkásoknak? 20 százalékos minimálbér-emelés. Majdnem. „Ha rosszul emelünk minimálbért, akkor abból munkanélküliség lesz” O.V. Minimálbér majdnem havi 200 ezer a jó magyarnak. A jelszó: „Isten, haza, család” Magyarul: keresztény, nem iszlám, nem hindu, nem egyéb, de főleg és elsősorban nem zsidó! Keresztény. Olyan, mint ők. Majd megtanítják nekik, az milyen is. Éhbérért keccsöl. Nem lázad. Az asszony a konyhában. Egyfolytában szül. Vak komondor, pénz olvasva, asszony verve. Agyarországon így kell. Mert gondolni kell a jövőre. Így. Szerintük.

Gondolnak is. A miniszterelnök lánya férjével, Tiborcz Istvánnal és három gyermekükkel Spanyolországba költözött. A gyerek tandíja 6000 euró. körülbelül 2 millió forint. Ez annyi, mint az éves bruttó magyar minimálbér összege. De lesz ház is, betevő is. Európai szintű. Telik rá. Tiborcz István harmadik éve a leggazdagabb magyarok listáján. A vagyona 39 milliárd forint. A család szentsége. A magyar „télak”. Oligarcha-utódok, utánam! Agyarországon így szokás.

Politika? Veszedelmes. Megértették, hogy már mi is megértettük őket. Populisták. Mást mondanak, és mást cselekszenek. Ismerjük a módszerüket. Azt mondják, amit hallani akarsz, azt csinálnak, amit akarnak. A politikájuk megosztó. A javunkat akarják. Nem adjuk. Viszik. A taktikájuk egészpályás. Támadó. Letámadó. Leszámoló, felszámoló. A gazdaságuk pixis alapú. Összefonódó. Ha kiestél ráfáztál. A törvényalkotásuk unortodox. Ez az ő törvényük. A törvény csak az övék. Csak az él. A többi törvényen kívül. Jo(g)állam. Nem tudtad?

Mert ők mindent tudnak. Rólad is! Pegasus szárnyal.

Ismerjük a kommunikációjukat. Karaktergyilkosság minden szinten. Nemzetközin is. Ez az Európa nem kell. Csak olyan, amilyet ők akarnak. Csak olyan, amit ők uralnak. Hazudnak, mintha könyvből olvasnák. Olvassák is. Goebbels-összes. Csak az van, aki velük van. A többi nincs. Agyarországon így szokás.

Az indíttatásuk egyszerű. A hatalom megtartása. Minden áron. Bármi áron. Ezért kell az ígérgetés takaró. Csakhogy, lehullt a lepel! Lelepleződtek.

Bár fölfogni még nem akarják, de kezdik érteni, kiismertük őket. És, nem kellenek!

O.V. azt mondta, „Harcolunk a magyar emberekért!” Ne harcoljon. Tette volna eddig! Mindenkiért! Vagyis jelszóváltás van, fiúk! Az egy a haverokért megy a lecsóba! Az új jelszó: egy mindenkiért. Mindenkiért! Új politika jön, olyan, amelyik az ország 99 százalékának érdekeit képviseli a leggazdagabbak 1 százaléka helyett! És ha ennek a politikának a képviselői azt üzenik: hogy még egyszer el kell menni, akkor elmegyünk. Mindannyian. Mert mindnyájunknak el kell menni, hogy „éljen a magyar szabadság, éljen a haza!”