Már 29 kormánybiztos van, igaz, ebből öt Palkovics László

HírKlikk 2021. augusztus 4. 18:20 2021. aug. 4. 18:20

Kivételes munkabírású álláshalmozókat is találunk Orbán Viktor környezetében: a kabinet munkáját seregnyi kormánybiztos, a kormányfőét 18 miniszterelnöki megbízott és 9 miniszterelnöki biztos is segíti. A 29 kormánybiztosi munkakörből Palkovics László egymaga ötöt visz.

A 29 kormánybiztosi munkakört valójában csak 23 személy tölti be, mivel többen közülük álláshalmozók. A kormánybiztosé államtitkári rangú és fizetésű pozíció, havi bruttó 1,75 millió forintos keresettel, de többen is kevesebbért, vagy akár ingyen dolgoznak.

A kormányzati honlapon elérhető listából kiderül, hogy leggyakrabban beruházások és fejlesztések, esetleg nagyrendezvények, de néha kormányzati politikai célok megvalósításáért is kormánybiztosok felelnek, bár sokszor csak koordináló, összehangoló szerepük van. A törvény szerint a „kiemelt fontosságú feladatra” általában két évre kinevezhető, gyakran külön titkárság támogatásával dolgozó kormánybiztosok közül többeknek is sporttal kapcsolatos megbízatásuk van.

A pozícióhalmozó Palkovics László az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetése mellett, egyszerre ötszörös kormánybiztos is – írja a hvg.hu. De legalább nem kerül sokba: mind az öt feladatát ingyen látja el – persze a miniszteri fizetése mellett.

Forrás: hvg.hu