Már az állampolgársági eskütételeket is miniszteri biztos felügyeli

HírKlikk 2024. június 30. 12:50 2024. jún. 30. 12:50

Az V. kerületi alpolgármester, Balogh-Madár Emese lett a miniszteri biztosa az állampolgársági eskütételnek. Titulusa vasárnaptól hivatalosan az eskütételi igazgatási szervvel összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos.

Balogh-Madár feladatai közé tartozik, az eskütételi igazgatási szerv feladataival és eljárásával kapcsolatos jogszabályok és a közjogi szervezetszabályozó eszközök előkészítése, és az eskü- vagy fogadalomtételek feltételeinek folyamatos biztosítása. Ezen kívül neki kell megszerveznie és lebonyolítania az eskü- vagy fogadalomtételeket – írja a 444.

Munkáját Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter fogja irányítani. Korábban csak polgármester előtt vagy nagykövetségeken lehetett állampolgári esküt tenni, mostantól már Rogán hivatala előtt is nyílik erre mód.

A miniszteri biztos munkáját háromfős titkárság segíti majd, és helyettes államtitkári fizetést kap, ami jelenleg 1,3-2,1 millió forint között mozog.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom