Már az Európai Bíróság előtt az Elios-botrányról szóló OLAF-jelentés ügye

HírKlikk 2022. január 15. 11:14 2022. jan. 15. 11:14

Az Európai Bíróság nyilvántartásba vette Tóth Bertalannak, az MSZP társelnökének az Élios-ügy OLAF-jelentésének megismerése érdekében benyújtott keresetét, és továbbította az Európai Bizottság részére. Az óra elindult, ki fog derülni, mi áll pontosan az Elios-ügyről évekkel ezelőtt készült OLAF-jelentésben.

A Bizottságnak két hónapja van ellenkérelmet benyújtania. A hírt Tóth Bertalan osztotta meg a közösségi oldalán. Azt írja, „Az óra elindult. Az orbáni maffiaállam egyik szimbóluma az Élios-ügy, amelyben több mint tízmilliárd forintnyi közvilágítási pályázati közpénz korrupt eltüntetéséről írt a sajtó, és közvetlenül a miniszterelnökig értek az ügy szálai. Ennek az ügynek a dokumentumait a mai napig nem ismerjük teljes egészében, az OLAF pedig titkolózik.”

Éppen ezért kezdeményezte még szeptemberben, hogy ismerjük meg az OLAF jelentését. Derüljön ki, hogy az Orbán-klán lenyúlásai között is kiemelkedő jelentőségű ügyben már az OLAF jelentése is igazolja, amit addig csak sejtettünk: tolvajok!

Az Európai Bizottság azonban először meghosszabbította a kérelme elbírálására rendelkezésére álló határidőt, majd hallgatólagos határozattal elutasította azt. Így nem maradt más választása, mint keresetet benyújtani a luxemburgi székhelyű Európai Bírósághoz.

Az MSZP társelnöke leszögezi: „ az eljárás után azonban újabb bizonyítékaink és indokaink lesznek arra, miért kell elzavarni ezt a korrupt és velejéig romlott Fidesz-rezsimet, miért kell csatlakoznunk az Európai Ügyészséghez és miért kell helyreállítani a jogállamot és a demokráciát!”