Már csak Vitézy döntésére várnak

HírKlikk 2024. március 16. 11:59 2024. márc. 16. 11:59

Szentkirályi Alexandrával háromra nőtt Karácsony Gergely kihívóinak száma.

Szentkirályi Alexandra csütörtöki bejelentésével kiderült, hogy a jelenlegi főpolgármesternek három jelölttel biztosan meg kell majd küzdenie a főpolgármesteri posztért a június 9-i önkormányzati választáson.

Karácsony Gergelynek a teljes ellenzéki egységet nem sikerült megteremtenie maga mögött, sem az LMP, sem a Jobbik nem állt mögé – írta összefoglalójában a Mandiner.

Karácsony így a DK, a Párbeszéd, az MSZP és a Momentum támogatásával indul majd.

A regnáló főpolgármester első kihívója a Mi Hazánk jelöltje, Grundtner András volt, az 51 éves jogász, a Mi Hazánk fővárosi alelnöke, a Nemzeti Választási Bizottság tagja, a párt Hegyvidéki Alapszervezetének elnöke. Grundtner azt mondta, elégtelenre ítéli Karácsony munkásságát.

Tavaly novemberben a Jobbik jelentette be Brenner Kolomant, az Országgyűlés volt alelnökét, mint jelöltet a főpolgármesteri posztért. Brenner azt mondta: azt érzik hogy az ellenzéki szavazók körében is sokan vannak, akik elégedetlenek a balliberális városvezető eddigi teljesítményével.

Most csütörtökön a Fidesz-KDNP Szentkirályi Alexandrát jelölte indulóként a választáson Karácsony Gergely ellen. Az eddigi kormányszóvivő, korábbi fővárosi képviselő, majd főpolgármester-helyettes szerint a 2010 előtti baloldali politika lejárt lemeze és itt az ideje, hogy lecseréljük.

Az ötödik jelölt, Vitézy Dávid indítását hónapok óta lebegteti az LMP. A volt közlekedési államtitkár március 31-ig dönt arról, hogy elindul-e a főpolgármester-választáson.