Már megint Dubajba repült a NER kedvenc magángépe

HírKlikk 2021. március 13. 06:00 2021. márc. 13. 06:00

Leszállás előtt néhány percre visszakapcsolták a gép azonosítóit, így az az OE-LEM feltűnt a nyomkövető oldalon.

Orbán Viktor hiába kérlelte az oligarchákat, hogy a veszélyes helyekre tervezett luxusvakációkat halasszák el, pénteken mégis Budapestről Dubajba repült a NER elitje által előszeretettel használt magánrepülőgép – írja a 24.hu a repülési adatok alapján. 

A Bombardier 6000-es gépet egy osztrák cég üzemelteti, de azt gyakorlatilag állandóan a NER elitje használja. Az utasai között gyakran megfordulnak a kormányközeli üzletemberek és családtagjaik. Két éve például Mészáros Lőrinc is ezzel vitte a családját a Maldív-szigetekre, de a gép sokszor tartózkodik ugyanott, ahol Szíjj László legendás luxusjachtja is, sőt, néha Orbán Viktor is ezzel ment focimeccsre. 

A NER-szereplők által előszeretettel használt repülő útját már nem jelezték a szokásos módon a nyilvános nyomkövető oldalak, mert az a múlt héten felkerült a letiltott gépek listájára, ami azt jelenti, hogy csak a tulajdonos vagy az üzemeltető kérésére lehet hozzáférni az adataihoz.

A letiltás viszont nem jelenti azt, hogy az adott gép teljesen eltűnik a radaroldalakról. Az oldalak a levegőbe emelkedést követően továbbra is jelzik és követik a letiltott repülőket is, a különbség csak az, hogy a lajstromjel helyett „blocked” jelzéssel tüntetik fel a légiforgalom többi résztvevője között.

Forrás: 24.hu