Már szinte mindenkinek a közelében ott van a koronavírus

HírKlikk 2020. szeptember 20. 18:37 2020. szept. 20. 18:37

A legnagyobb tévhit, hogy a koronavírus nem létezik – hangsúlyozta a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. Szlávik János kiemelte: a magyarországi számok is mutatják, egyre több ember betegszik meg, és kerül kórházba súlyos tünetekkel.

Mára újabb rekordot döntött a napi fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában ezernél is több újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Ma már szinte mindenkinek a környezetében vannak fertőzöttek – hívta fel a figyelmet a Hír TV híradójában a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. Szlávik János figyelmeztetett a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés fontosságára, ugyanis amíg nincs védőoltás, addig csak így lehet védekezni a vírussal szemben.

A főorvos hangsúlyosnak tartja az influenza elleni védőoltás beadatását is, ami nagy segítség lehet az orvosok számára a diagnózis kialakításában. Szlávik János hozzátette: a járványtól csak egy jó hatékonyságú, biztonságos védőoltással lehet megszabadulni. Magyarországra a jelenlegi becslések szerint, legkorábban tavasszal juthat el vakcina.

Forrás: Hír TV