Már több mint 130 milliót gyűjtöttek össze annak a férfinak, aki segített megfékezni a dublini késes támadót

HírKlikk 2023. november 26. 10:45 2023. nov. 26. 10:45

Néhány napra felbolygatta az egyébként békés ír fővárost az a késes támadás, amelynél egy férfi megkéselt két iskoláskorú gyereket és egy felnőtt nőt Dublin belvárosában.

A rendőrség eleinte terrorista akcióra gyanakodott, de most közölték, hogy nem terrorakciónak, hanem „önállóan végrehajtott támadásnak” minősítették az esetet. Csaknem 300 ezer fontot, azaz 131 és fél millió forintnak megfelelő összeget gyűjtöttek össze a férfinak, aki megfékezte a késsel támadót – írja a Telex a Guardian cikkét idézve.

A támadót egy brazíliai ételfutár fékezte meg, aki sisakjával fejbevágta a késelőt, akit így már a járókelők megfékezhettek. Caio Benicio Dublin belvárosában motorozott, amikor észrevette a támadást. Benicio, akinek van egy 12 éves fia és egy 19 éves lánya, azt mondta, nem tartja magát hősnek. „Szülő vagyok. Nekem is van két gyerekem. Azt hiszem, minden szülő ugyanezt tenné” – mondta. Szerinte ez olyasmi, amin nem kell gondolkodni, egyszerűen csak cselekszik az ember.

Leo Varadkar ír miniszterelnök szerint a férfi, és minden járókelő, aki segíteni próbált, „igazi ír hős”.

(A kiemelt képen Caio Benicio.)

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom