Máris keresik Lázár János utódját Hódmezővásárhelyen

HírKlikk 2024. június 16. 11:25 2024. jún. 16. 11:25

Castingot indított a Promenad 24 című lap azok után, hogy Lázár János korábban bejelentette: nem indul egyéni országgyűlési képviselőjelöltként 2026-ban, mert „számára 2024 a korszakváltás éve”.

„A vásárhelyi Fidesz–KDNP-nek össze kell kapnia magát, és új alapokra kell helyeznie a helyi politizálást a későbbi sikerek érdekében” – írta meg a Promenad24, amelyben korábban Rákay Philipnek is tulajdonrésze volt. A lap szerint „nincs vesztegetni való idő, hiszen kevesebb, mint két év múlva sorsdöntő országgyűlési választás lesz Magyarországon”. A szerkesztőség ezért olvasóival kívánja megszavaztatni, ki legyen a politikus utódja a Hódmezővásárhely–makói választókerületben – írta a Telex

A cikk három jelöltet ajánl Lázár helyére: Farkas Éva Erzsébetet, Makó fideszes polgármesterét, Szél Istvánt, a vásárhelyi Fidesz elnökét, valamint egy makói civilt, Tiszlavicz László orvost, egyetemi tanárt, a Szegedi Tudományegyetem Patológiai Intézetének igazgatóját.

Eddig összesen 1800 szavazat érkezett, és vezet az a vélemény, hogy nem ezek a nevek a jó jelöltek, mást kellene keresni. 861 ember, vagyis 48 százalék gondolta így. Szél István 28 százalékot szerzett, Farkas Éva Erzsébet 16-ot, Tiszlavicz László 8-at. Ugyanakkor az nem derült ki, hogy a több mint nyolcszáz szavazó, az olvasók csaknem fele kit ajánlana a felsorolt személyek helyett.

A vásárhelyi választási eredményeket nézve, érthető a Promenad24 ötlete: a polgármesterként újrázó Márki-Zay Péter ugyanis 55 százalékot ért el a Mindenki Magyarországa színeiben, míg fideszes kihívója, Grezsa István csak 38 százalékot kapott. Még jellemzőbb a kormánypártok vásárhelyi helyzetére, hogy Márki-Zay pártja az összes választókerületben győzedelmeskedett.

Makón – amelynek a polgármestere is szerepelt a szavazáson – más a helyzet, ott épp a kormánypárti városvezető tartotta meg pozícióját a szavazatok több mint felének megszerzésével. Farkas Éva Erzsébet most 55 százalékot kapott, első alkalommal 2014-ben lett Makó polgármestere, azóta vezeti a várost. Vele Lázár is kampányolt, de hogy utódjának is szóba kerülhet-e, az még kérdéses.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom