Máris megbénította a MÁV-ot a havazás

HírKlikk 2019. december 2. 08:04 2019. dec. 2. 08:04

Nincs ember a beragadt váltók takarítására, az utasokat pedig nem engedik oda.

Egy óra alatt kettőt késnek a vonatok Budapest és Vác között, akár a szobi, akár a vácrátóti vonalat nézzük – írja a 444.hu. A portál olvasójának beszámolója szerint a veresegyházi állomáson már több vonat rostokol, „a pikírt hangosbemondó jelentette, hogy a váltók beragadtak, nincs ember a takarításukra". Egy utas jelentkezett, hogy ő kitakarítja a beragadt váltót, de közölték vele, hogy a sínek közé csak vizsgázott ember mehet.

A Mávinform hivatalos tájékoztatása szerint négy vonalon, a Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Vácrátót–Vác, a Budapest-Lajosmizse és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony vonalon is 30-60, esetenként 60-80 perc késésre kell számítani, ami azért különösen bájos, mert például Budapest és Vác között a menetidő elméletben rövidebb egy óránál.

A Mávinform annyit közölt még, hogy „a Nyugati pályaudvaron a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése", illetve azt is, hogy az éjjel nem sikerült befejezni egy váltó és egy kitérő vágány éjszakai karbantartását a Nyugatiban.

Forrás: Hírklikk