Máris perrel fenyegetőzik a bajai kórházigazgató a szombati „emberkísérlet” megírásáért

Harkai Péter 2021. február 22. 16:55 2021. feb. 22. 16:55

Örömmel láttamozzuk, ha egy-egy írásunk eljut a széles olvasótáborunk mellett azokhoz is, akik kormányzati védőháló mögül a túlpartról minősítenek. A kormányközeli bajai portál, a volt Bajai Nemzeti Oldal utódjának „spontán” megkeresésére perrel fenyegetőzik a helyi kórház igazgatója, mert megírtuk a szombaton történteket.

Amint portálunk ma reggel a bajai Bácskai Horizontra is hivatkozva megírta, szombaton több száz nyolcvan pluszos idős embert rendeltek be délelőtt Covid-oltásra. A fagypont körüli időben az öregek hosszú órákat voltak kénytelenek várakozni, ki-ki állóképességéhez mérten. A Bajai Szent Rókus Kórház diagnosztikai épülete előtti bejáratnál nemhogy a kötelező távolságtartást nem biztosították, de még megfelelő ülőalkalmatosságokról sem gondoskodtak a téli ég alatt szédelgő idősek számára.

A Bácskai Horizont helyszíni tudósítására hivatkozva ismertettük olvasóinkkal a történteket, amint pénteken a ceglédi kórháznál hasonló eseményekről értesülhettünk. 

Bár írásunkban semmilyen vádaskodás, személyeskedés nem került rögzítésre, mindössze „rosszul sikerült szervezés”-ről írtunk, a történteket magára vette a kórház igazgatója – meglehet, nem véletlenül. Dr. Tóth Gábor főigazgató ráadásul maga ismeri el a nyílt levélben, hogy nem ez az első eset, hogy vádakkal illetik a kórház működését. Ráadásul a történtekről több fotó is készült, tehát nehezen lenne tagadható, hogy ami történt, az megtörtént.

Dr. Tóth Gábor főigazgatót már a mai napon „spontán” megkereste a helyi több mint kormányközeli portál, az amve.hu (fő)szerkesztője. Szádeczky Attila segítségével azzal vezette elő az igazgatói választ, hogy „egyes baloldali sajtótermékekben kritikus hangvételű cikkek jelent(!) meg a hétvégén a védőoltás megszervezésével kapcsolatban, melyekben dilettáns hozzáállással és az emberek életének veszélyeztetésével vádolták a bajai kórház dolgozóit.” (A többes szám újságíró-szakmai egyeztetési problémáit a jeles portálról betűhíven idéztük).

A tisztán újságíró-szakmai (értsd: KESMA) felütés örömére az igazgató faximile válaszlevelét publikálták a portálon, néhány órával a cikkünk megjelenését követően. Ebben dr. Tóth Attila – amint azt a kritikus hangvételre válaszul a túloldalról hallgathatjuk tíz éve – jogi lépésekkel fenyegetőzött. Levelét szó szerint idézzük:

– Megkeresésükre (mármint az amve.hu kérdésére – a szerk.) az alábbiakról tájékoztatom. Kórházunk orvosai és szakdolgozói érdekképviseletét ellátó kollégák kerestek meg és felhívták a figyelmemet a múlt szombati korona-vírus elleni védőoltás utáni egyes média felületeken megjelenő igaztalan, mind kórházunkat mind pedig a védőoltásban résztvevő kollégákat közvetlenül sértő megnyilvánulásokkal szemben. Sajnálatosan kórházunkkal szemben egyébként nem ez az első eset, hogy igaztalan támadás érte. Kórházunk vezetősége ennek keretében döntött arról, hogy jogászok bevonásával Intézményünk és a kollégák jogi és érdekvédelme terén, a lehetséges jogi eszközöket vizsgáljuk meg és értékeljük. Tisztelettel: Bajai Szent Rókus Kórház dr. Tóth Gábor sk.

A túlbuzgó Fidesz-szimpatizáns amve.hu elődje az önkormányzati választásokig a Bajai Nemzeti Arcvonal bocsánat, Oldal (BNO) volt, ennek főszerkesztőjeként fejtette ki áldásos tevékenységét az amve.hu jelen főszerkesztője. A BNO helyi forrásaink szerint finoman szólva is uszító, homofób, trágáran gyűlölködő hangvételével igyekezett megtartani a várost a Fidesznek – ez nem sikerült. De ettől még nem múlt el a hála és a jövőbe vetett hit. A KESMA-birodalom egyik komornyikmédiája, a BAON.hu derűs, színes beszámolóval emlékezett meg egy tavaly nyári eseményről. Ebben az elmaradt bajai halfesztivált pótló esemény kapcsán szólaltatták meg Szádeczky Attilát, aki örömmel nyilatkozott, hogy bár jelképesen, de begyújtják a lángot a bográcsok alatt, amire Zsigó Róbert államtitkárt kérték fel.       

Zárómondatként – nehogy megint kivívjuk a kórházigazgató úr szíves szimpátiáját – a Bácskai Horizont helyszíni tudósítása alatti kommentet idéznénk, reméljük ez is megfelel a valóságnak:

„Zsigó Róbert államtitkár Úr pár napja a „Keresztény Közéletért” emlékérmet adott át Dr. Tóth Gábornak, a bajai kórház főigazgatójának. A kiemelkedő szakmai munkájának eredménye látszott a szombati kórházi tömeges Covid oltáson!”