Márki-Zay Péter szerint Hernádi Zsoltot ki kellene adni a horvátoknak

HírKlikk 2021. november 24. 10:43 2021. nov. 24. 10:43

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt is elmondta, hogy a Fudan Egyetem és a Budapest-Belgrád vasútvonal építését kínai forrásból kellene fizetni, és újratárgyalná a paksi atomerőmű-bővítést is, miután megnézte az oroszokkal kötött szerződést.

A Balkan Inside című online lapnak adott interjúban Márki-Zay Péter többek között a kormányváltásról és a korrupcióellenes ügyészségről beszélt. A 24.hu által szemlézett interjúban az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szóba hozta Hernádi Zsolt MOL-vezér ügyét is, akit a horvát bíróság elítélt vesztegetés miatt, és nemzetközi körözést is kiadtak ellene – emellett pedig kiadatását is kérték, amit a magyar bíróság elutasított. Az Európai Bíróság döntése szerint Hernádi kiadása nem lett volna megtagadható.

Arra a kérdésre, hogy támogatná-e Hernádi kiadatását, Márki-Zay egyértelműen kijelenti: „Igen. Minden esetben együtt fogunk működni a horvát hatóságokkal a bűncselekmények kivizsgálásában.” A szintén elítélt és nemzetközi körözés alatt álló Gruevski volt észak-macedón elnök kiadatásáról is szó volt az interjúban.

Forrás: 24.hu