Maruzsa Zoltán átadta a beázott, de csak részben felújított gimnázium épületét

HírKlikk 2023. október 11. 18:00 2023. okt. 11. 18:00

A köznevelésért felelős államtitkár szerda délután ünnepélyesen átadta a budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum felújított épületét. Az átadó ünnepségre csak bizonyos tanárok és diákok kaptak meghívást. A látogatás előtti héten elkezdték rendbe tenni az iskolában azt az útvonalat, amelyen az államtitkár végighaladt.

Egy ott tanító pedagógus a Telexnek azt mondta: kifestették a főfolyosót, ablakokat, ajtót mázoltak, virágokat ültettek, képeket raktak ki a falra, követ raktak le az udvarra. A tanár szerint az iskolában eddig titok volt, hogy ki érkezik az átadóra, de egyértelműen a „magas rangú vendég” miatt kezdték el szépíteni az iskolát.

A Jaschik Álmos Gimnázium neve onnan lehet ismerős, hogy télen beázott az iskola tetőszerkezete. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) januárban feltöltött egy fényképet a Facebookra az akkori állapotokról. Bár a Belső-Pesti Tankerületi Központ korábban azt állította: az érintett emelet tavaly december eleje óta le volt zárva, és a diákok nem tanultak veszélyes körülmények között, a szülők szerint a szintnek csak egy része volt lezárva, és a beázás alatt is tartottak órákat az emeleten.

Az iskolában dolgozó pedagógus a Telexnek azt mondta: a pedagógusok alapvetően minden felújításnak örülnek, de többek szerint kérdés, hogy miért éppen most végezték el ezeket a feladatokat, és az iskolának miért csak azokat a részeit szépítették, amiket az érkező vendég láthat.

Az ünnepélyes átadón csak bizonyos tanárok és diákok vehettek részt, akik erre meghívót kaptak. A többieknek az átadó előtt el kellett hagyniuk az iskola épületét.

Az iskolában most is van, ahol omladozik a vakolat – A Telex olvasójának a fotója

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom