Mától a Penny is pénzt kér azért, amit eddig ingyen adott

HírKlikk 2023. november 1. 13:35 2023. nov. 1. 13:35

November 1-jétől az ország mintegy 70 pontján található – eddig csak a nyitvatartási időben üzemelő – e-töltők éjjel-nappal elérhetővé válnak, az eddig díjmentes szolgáltatás viszont a piaci viszonyoknak megfelelő mértékben fizetőssé válnak. A 22 kW-os töltési teljesítménnyel rendelkező AC töltés díjszabása egységesen 179 Ft/kWh lesz.

A Pénzcentrum értesülései szerint a fizetős töltést az eddig is használt Polyfazer mobil applikációban vagy a Polyfazer honlapján, a bankkártya regisztrációját követően lehet elindítani. A PENNY parkolóiban található e-töltőket a V4 Plus Kft. üzemelteti, bármilyen – az üzemeltetéssel kapcsolatos – további kérdésben az áruház partnercégének munkatársai illetékesek.

Augusztusban még arról számolhatott be a Pénzcentrum, hogy több hazai üzletlánc – a Penny mellett például a Lidl is – ingyenes töltéssel várja az elektromos autóval és plug-in hibriddel érkezőket. A többiek más stratégiát választottak: a portál kérdésére az Aldi közölte, hogy ők ultratöltőkkel fogják teleszórni az országot, az Auchan újabb Tesla Superchargereket fog telepíteni a gyártóval közösen, a Tesco pedig a Shell-el együtt indít rohamot.

Forrás: Pénzcentrum


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom