Mától pályázhatnak az egészségügyi és szociális dolgozók az MSZP ingyen családi strandbelépőire

HírKlikk 2021. július 19. 14:44 2021. júl. 19. 14:44

Egész hétvégére mehetnek a négy tagú családok Siófokra augusztusban!

Az országot a hátukon tartó emberektől nem lehet elvenni a köztulajdonban levő szabad vizeket, ezért ezekhez jövőre már mindenkinek hozzá kell férni – mondta el online sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese hétfő délután, a Balatonnál.

„Mi, szociáldemokraták, úgy gondoljuk, hogy a munkájukból élő dolgozó embereknek nemcsak tisztességes bér jár, hanem jár nekik a családjukkal eltöltött minőségi együttlét, a szabad vizeink, szabad strandjaink melletti pihenés, kikapcsolódás” – mondta Komjáthi Imre.

Emlékeztetett, az MSZP immár egy hónapja szólította fel az emberekkel nem törődő kormányt, hogy tegyék lehetővé az egészségügyi és szociális dolgozók számára, hogy családjukkal ingyen elmehessenek a strandokra, ám a Fidesz még erre sem volt hajlandó, ezért ismét az MSZP lépett ezen családok érdekében.

„A mai naptól elérhetővé válik az a 300 darab ingyenes hétvégi strandbelépő, amelyet augusztusban lehet igénybe venni a Siófoki Nagystrandon” – jelentette be a szocialista politikus.

Elismerte, ez csak egy első, gyakorlati lépés egy nagyobb probléma megoldására, de jelezte, nem az utolsó. „Tudjuk, hogy az a 3,5 millió forint, amelyet az MSZP a szolidaritási alapból biztosít az ingyenes strandbelépőkre, nem oldja meg a problémát, éppen ezért tovább fogunk menni. Az MSZP a programjában garanciákat épít be arra, hogy a jövő évtől kezdve, minden család számára elérhetőek legyenek szabad vizeink, és természetesen, mivel tudjuk, hogy az önkormányzatok számára fontos az a bevétel, amelyet például a Balaton mellett strandbelépőkért kérnek, ezért számukra kompenzációt kell biztosítani” – tette hozzá.

Leszögezte, a szabad vizeket minél előbb elérhetővé kell tenni minden magyar ember számára. „Szabad vizeink közös kincseink: jár a magyar embereknek és jár a magyar dolgozóknak, hogy a családjukkal együtt ott kipihenhessék magukat. Ezért a https://mszp.hu/strandbelepo oldalon lehet pályázni az ingyenes strandbelépőkre, amelyek hétvégi belépők” – jelentette be.

Az MSZP elnökhelyettese ismertette, a pályázatot nyert szociális és egészségügyi dolgozók a családjukkal mehetnek strandolni, vagyis két felnőtt és két gyermek tud ezzel egész hétvégén ingyen belépni a Siófoki Nagystrandra. „A szabad vizeink közös kincsünk: ne kelljen azért fizetni, hogy valaki bemegy a vízbe. A szolgáltatások, azok már természetesen fizetősek” – mondta el, hozzátéve, hogy a nyertes családok a belépőket két hét múlva, augusztusban már bármikor igénybe vehetik.

„Az ég kék, a fű zöld, a Balaton mindannyiunké, és a strandok szabadok!” – nyomatékosította végezetül.

Forrás: Hírklikk