Meg akarták ölni Orbán Viktort? Továbbra sincs válasz a kérdésre

HírKlikk 2017. május 31. 12:08 2017. máj. 31. 12:08

Még mindig nyomoznak abban az eddig nagyon homályos ügyben, amelyben két férfit másfél éve fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK), és akik belügyi vezetők akkori közlése szerint egy Orbán Viktor elleni merényletre készülhettek - írja a Magyar Idők.

Az akkor 62 éves M. Péter és a 60 éves R. Gyula 2015 novemberében bukott le, miután a kocsijukban sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat és éleslőszereket találtak. Velük kapcsolatban akkor Pintér Sándor belügyminiszter is arról beszélt, hogy információik szerint egy kormánytag ellen készültek merényletre, utána több helyen is az jelent meg, hogy Orbán Viktor lehetett a célpont. A házkutatások során kiderült, hogy a két férfi egy paramilitáris szervezethez, a Magyar Nemzeti Hadsereghez (MNH) kapcsolható.

A Népszabadság úgy tudta: az állítólagos merénylet tervezett időpontjában a terrorelhárítók már előre "kimenekítették" onnan a miniszterelnököt, ahol az előzetes információk alapján megtámadták volna. A TEK csak a kimenekítés után fogta el a két férfit.

A két férfi még mindig előzetes letartóztatásban van, lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsítják őket, a hatóságok azon vannak, hogy bizonyítsák, merényletre készültek.

A Magyar Idők szerint a nyomozás határideje szeptember 21-e, de nem kizárt, hogy meghosszabbítják majd. Mindez azt is jelenti, hogy hivatalosan még senki sem bizonyította, hogy Orbán Viktor volt a célpont, és semmi garancia nincs arra, hogy ez meg is fog történni, de az biztos: a közelgő választások miatt a Fidesznek nem árt, ha napirenden marad a téma.
Forrás: magyaridok.hu