Még ma böngésszen és szavazzon!

HírKlikk 2023. szeptember 30. 07:45 2023. szept. 30. 07:45

Ma lezárul a budapesti szavazás Budapest közösségi költségvetéséről. Ez egy olyan program, amelynek keretében a büdzséből bizonyos összeg felhasználására a város lakói tehetnek javaslatot.

„Még mindig, és vélhetően az utolsó pillanatig nagyon kiélezett lesz a verseny a megvalósulásért a helyi kategóriákban. Segítsd helyi ügyeidet, szólj mindenkinek, hogy holnap estig még szavazhat...” – ilyen tartalmú üzenetet kaptak pénteken azok a budapesti polgárok, akik regisztráltak a közösségi költségvetésben való részvételre. A szavazás ma zárul.

Immár harmadik alkalommal rendezi-rendezte meg Budapest önkormányzata a szavazást a közösségi költségvetésről. Ez egy olyan program, amelynek keretében a település büdzséjéből bizonyos összeg felhasználására a város lakói tehetnek javaslatot. A 2019-es ellenzéki sikert hozó önkormányzati választás után először a 2020/21-es költségvetési ciklusban szervezték meg – az akkor még részvételinek nevezett – fővárosi közösségi költségvetést, aminek a keretében évente 1-1 milliárd forintos keretből valósítja meg az önkormányzat a lakosok által beadott ötletek közül a legnépszerűbbeket, azokat, amelyek a legtöbb szavazatot kapják.

Hat kategóriába sorolják az ötleteket: Zöld Budapest, Esélyteremtő Budapest, Egész Budapest, Nyitott Budapest, Helyi – kis ötlet és Helyi – nagy ötlet.

Az eddig nyertes, megvalósult és/vagy a megvalósulás szakaszában lévő ötletek között közösségi kertek létesítésétől kezdve közös gyerek és nyugdíjas napközin át a hajléktalanokat segítő üres lakások felújításáig- bérbeadásáig számos projekt van. Ezek listáját itt lehet megnézni.

A még a mai napon megszavazható ötletek között pedig itt lehet böngészni.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom