Még nem lépett vissza a Fideszbe Novák Katalin

HírKlikk 2024. június 24. 09:00 2024. jún. 24. 09:00

Bár Novák Katalin előtt elméletileg újra nyitva áll a lehetőség, hogy visszatérjen a Fideszbe a februári lemondása után, a Blikk információi szerint ezidáig nem kezdeményezte újbóli tagfelvételét a kormányzópártba.

Több hónapja már, hogy Novák Katalin elhagyta a kormányfői széket a kegyelmi ügy miatt, de még mindig nem kezdeményezte újbóli tagfelvételét a kormányzópártba – írja a Blikk információira hivatkozva az Index.

A lap úgy tudja, bár nyitva állt a lehetőség, hogy a volt köztársasági elnök visszatérjen a pártba, ez eddig nem történt meg. Szerintük ez arra utalhat, hogy egyelőre a Fidesz sem fogadná vissza a volt köztársasági elnököt.

Mint ismert, Novák Katalin volt köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei pedofil-ügyben elítélt igazgató, V. János bűntársának. A köztársasági elnök döntése hatalmas vihart kavart, a kegyelmi botrány miatt Orbán Viktor alkotmánymódosítást nyújtott be. Nyolc nappal később végül Novák Katalin, valamint a döntését ellenjegyző Varga Judit volt igazságügyi miniszter is benyújtotta lemondását.

Miután 2022-ben elnöknek jelölték Novák Katalint – 2022. március 10-én pedig az országgyűlés az első női államfővé választotta –  az alaptörvény rendelkezésének értelmében, felfüggesztette párttagságát. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom