Még több pénzt akar Trump neje

Nagy Mariann 2023. október 3. 20:10 2023. okt. 3. 20:10

Amerika volt First Ladyje, Melanie Trump (sz. Melanija Kravs) immár harmadszor módosítja házassági vagyonszerződését az újjáválasztásában reménykedő, egyúttal négy különböző büntetőeljárás gyanúsítottjává vált férjével, Donald Trumppal. Az utóbbi fejlemények lehetnek amögött, hogy az egykori modell biztosítani szeretné maga és közös, 17 éves fiuk jövőjét.

A vonzó és páratlan ruhatáráról ismert Trumpné, aki milánói és párizsi modellkedés után folytatta karrierjét New Yorkban, ott ismerkedett meg az ingatlan-mogullal, aki 2005-ben elvette feleségül. Trump első neje is kelet-európai modell-szépség volt, a cseh Ivana Zelnicková, akitől három gyermeke született. A két fiú most apjukkal együtt vádlott a Trump-konszern ellen egy évtizeden át tartó – pénzügyi csalás miatt folytatott – eljárásban. A lány egy szuper-gazdag ingatlanvállalkozó felesége – mindketten elnöki tanácsadóként dolgozhattak a papa hivatali idejében. A második feleség, Marla Maples színésznő és tv-személyiség emellett viharos szerelmi életéről volt ismert. Vele hat évig élt Trump, közös lányuk, Tiffany énekes-celeb.

A „nőfalóként” ismert Trumpot házasságai soha nem korlátozták nemi étvágyában, sőt. Szellemi színvonalát mi sem mutatta hívebben, mint olyan kijelentései, hogy „a nőket meg kell markolni” (meg is mondta, hogy hol). Azután nem egyszer meg is tette, hol sikerrel, hol sikertelenül. Korábbi elnöki kampányában ügyvédjét bízta meg, hogy fizessen meg hallgatásáért egy pornófilm-hősnőt, akivel mások mellett viszonya volt. Rosszabbul járt egy újságírónővel, aki beperelte nemi erőszakért. Bár Trump tagadott, azzal, hogy vádlóját nem is ismeri, az hatásosan vágott vissza: „Még, hogy nem? Hát honnan tudnám, milyen kicsi van neki...” Akármekkora is, Trumpnak sokmilliós kártérítést kellett fizetnie a nőnek.

Az elnök (eddig ismert) utolsó kalandja akkor volt, amikor Melanie gyermeküket szülte. A jól értesültek szerint az asszony egyébként sírt, amikor férjét 2016-ban elnökké választották. Nagyon szerette ugyanis a gazdagok kényelmes New York-i életét, semmi kedve nem volt beköltözni a Fehér Házba, ahol hivatalos teendők várták. A választás után egy időre el is halasztotta az átköltözést, azzal, hogy a fiúnak még el kell végeznie New Yorkban az iskolát. Döntése napi 125.000 dolláros többletkiadást jelentett a Secret Service-nek, amelynek az elnököt és családját kell védenie.

Közismert, hogy Melanie lehetőség szerint kerülte a fehér házi feladatokat, s ha már kénytelen volt részt venni hivatalos banketteken, olyan szótlanul ült asztalszomszédai mellett, hogy az már kínos volt. Lehet, hogy hiányzott a szellemi háttere a színvonalas társalgáshoz. Az asszony életrajzában először azt írta, hogy főiskolát végzett, ám aztán kiderült, hogy a ljubljanai intézménybe ugyan valóban beiratkozott – de az első év után kimaradt.

Donald és Melanie testbeszéde, amikor a tv-kamerák vették őket, magáért beszélt. A két ember rendre közömbös arccal menetelt egymás mellett s különösen feltűnő volt, hogy ahányszor Trump megpróbálta asszonya kezét megfogni, a mindig elegáns, de mindig fanyar arcú, szinte soha nem mosolygó nej rögtön elhúzta azt. Soha nem kísérte el férjét annak kedvenc időtöltésére, a golfpályára, nem is teniszezik. Úszni ugyan szeret, de csak akkor, ha egyedül lehet a mindenkori rezidencia medencéjében. Fontosabb, hogy soha el nem kísérte Trumpot az újjáválasztási kampány szüntelen rendezvényeire. Persze a bíróságokra sem, amelyekre az idén ismételten el kellett mennie, hogy meghallgassa az ellene emelt vádakat – és felvegyék a fotót a bűnügyi nyilvántartáshoz...

Ellentmondásosak az értesülések arról, hogyan viszonyult Melanie a 2021 januári washingtoni drámai eseményekhez, amikor a Trump által felszított csőcselék behatolt a Capitoliumba, a törvényhozás épületébe s ott tört-zúzott, sőt, rendőröket gyilkolt. Amikor a média Melanie szerepét is felvetette, vajh miért nem akadályozta meg, hogy férje kétségbe vonja a 2020 novemberi elnökválasztás eredményét, a demokrata párti Joe Biden győzelmét és uszítsa a rendbontókat, azzal válaszolt: ő elítélte a capitoliumi akciót – egyébként kikéri magának a személye elleni alaptalan támadásokat. Egy korábbi fehér házi munkatársa, Winston Wolff könyvet írt a kormányapparátusban töltött idejéről, amelyben azt állítja: Melanie bizony mindig mindenről tudott, Trump kikérte a tanácsát.

A párt utoljára idén húsvétkor látták együtt, a floridai Palm Beach-ben lévő golfklub-palotában, ahol is külön lakórészlegekben tértek nyugalomra. Állítólag ott időnként ugyan együtt vacsoráztak – de szótlanul. Az asszonynak láthatólag férje helyett már régóta az a gondja, hogyan biztosítsa maga és fia anyagi biztonságát. Mostanában Barron nevű fiának megfelelő főiskolát keres. Amely nyilván drága magán-intézmény lesz – eggyel több ok arra, hogy a papa mélyebben a zsebébe nyúlva írja alá az ismét módosítandó házassági vagyonszerződést.

Az 53 éves, változatlanul igen csinos és mindig elegáns Melanie inkább előbb, mint utóbb, visszatérhet New Yorkba, amelyet annyira szeret. Ott a Trump Toronyban, a Manhattanen, a feltűnést kerülendő a rejtett külön bejárattól külön lift viszi fel a felhőkarcoló tetőemeletére, az igencsak tágas családi lakásba. Amikor ugyanezen az úton elhagyja a házat, feltűzi a haját, feltesz egy kalapot és a napszemüvegét. Így senki sem ismeri meg, amikor elindul shoppingolni, írta a londoni The Times. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom