Megdöbbent a Magyar Ügyvédi Kamara

HírKlikk 2024. május 27. 11:00 2024. máj. 27. 11:00

A Magyar Ügyvédi Kamara megdöbbenéssel fogadta, hogy korábbi ügyvédi tevékenysége miatt a köztársasági elnököt „köztörvényes bűnözőnek" és „a földmaffia kiszolgálójának" nevezte egy politikai párt.

A kamara hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, mélységes aggodalomra ad okot, hogy a politikai csatározások hevében a politikai szereplők olyan vádakat fogalmaznak meg, amelyek súlyosan sértik nemcsak a köztársasági elnöki intézménybe, de az ügyvédségbe vetett közbizalmat is.

Kiemelték: a politikai térben elhangzott súlyos szavakkal szemben a Magyar Ügyvédi Kamara „meg nem cáfolt meggyőződése" az, hogy Sulyok Tamás az ügyvédi hivatását nagy közmegbecsüléssel végezte; emellett tudományos és alkotmánybírói tevékenysége során mindenkor kiállt az ügyvédi és kamarai függetlenség mellett, amelyet a jogállamiság és közbizalom alappillérének tartott, és amelyért a Magyar Ügyvédi Kamara ezúton is külön köszönetét fejezi ki.

Hangsúlyozták: ezt a közbizalmat érte most támadás a már idézett durva kijelentésekkel. A kamara a rá vonatkozó törvény alapján, minden esetben eljár az ügyvédi tevékenységre vonatkozó jogszabályt vagy az ügyvédekre irányadó etikai szabályokat sértő kollégákkal szemben. Ugyanilyen határozottsággal fel fog lépni az ügyvédeket ügyvédi tevékenységük miatt, vagy – mint a jelen esetbe – közéleti tevékenységük során – méltatlanul – érő támadások ellen, mert alapvető feladatának tekinti az ügyvédségbe vetett közbizalom megóvását – tudatták a közleményben.

Ahogy arról korábban a Hírklikk is beszámolt, Dobrev Klára sajtótájékoztatón köztörvényes bűnözőnek nevezte az államfőt, és azzal vádolta, hogy tagja volt a csongrádi földmaffiának, és jogellenesen játszott át földeket külföldi tulajdonba. Állításait különböző dokumentumokkal, köztük szerződésekkel támasztotta alá, majd lemondásra szólította fel Sulyok Tamást. Dobrev Klára a dokumentumokat személyesen vitte be az ügyészségre, majd átadta a sajtónak is.   

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom