A Duna-parti Cipőknél tartott megemlékezést Molnár Zsolt

HírKlikk 2024. március 19. 13:40 2024. márc. 19. 13:40

A magyar történelem talán egyik legtragikusabb színhelyének nevezte Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő a Duna-parti emlékművet.

A Cipők a Duna-parton budapesti holokauszt-emlékműnél tartott kedden megemlékezést és sajtótájékoztatót Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója. A szocialista képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy 80 évvel ezelőtt, 1944. március 19-én kezdődött Magyarországon a legsötétebb vészkorszak, amelynek végén egy szétlőtt ország, tönkrement gazdaság és sok százezer ártatlan honfitársunk holtteste maradt hátra.

Molnár Zsolt szerint a vészkorszakhoz vezető út miatt súlyos politikai felelősség terheli a két világháború közötti uralkodó osztályt. „Ne felejtsük el, hogy a parlament korábban megszavazott olyan törvényeket, amelyek teljesen méltatlanok voltak az alapvető emberi normákhoz” – mondta a szocialista képviselő, hozzátéve, hogy óvva int mindenkit attól, hogy nosztalgiával tekintsen a két világháború közötti Horthy-korszakra. „Állítsuk meg azt a kultuszt, amely hamis fényben tünteti fel a történelmünket! A felelősség közös, hiszen ne felejtsük el, hogy a náci megszállást és a nyilas rémuralmat az ország egy része kiszolgálta. Voltak bátor honfitársaink, akik sokat tettek a zsidó és nem zsidó származású honfitársaink megmentéséért, azonban a közigazgatás kollaborált” – fogalmazott Molnár Zsolt.

Az MSZP politikusa felkért mindenkit, hogy emlékezzen meg az ártatlan honfitársainkról, akik életüket adták egy másik Magyarországért.