Megfigyelőként vesz részt Kósa az operatív törzs ülésein

HírKlikk 2021. január 10. 18:06 2021. jan. 10. 18:06

Bizottsági elnökként hívják Kósa Lajost az operatív törzs üléseire, de nem a honvédelmi bizottság ülésein osztja meg a tapasztalatait, hanem a házelnökkel–- erről maga az érintett nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, reggeli cikkünkre reagálva. 

Vasárnap reggel írtuk meg, hogy senki sem hajlandó válaszolni arra az egyszerű kérdésre, mit keres az operatív törzs ülésein Kósa Lajos, hisz' kormányzati posztja nincs és nem is a téma szakértője. Az a feltevésünk igazolódott, hogy a parlament honvédelmi bizottsági elnökeként kap, meghívást a grémium üléseire. Igaz, ebből a parlamenti testület nem sokat profitál, mert Kósa nem szokott beszámolni a tapasztalatairól. 

Kósa Lajos most a Magyar Nemzetnek cikkünkre reagálva elárulta, hogy miért nem értesül semmiről a Kósa által elnökölt bizottság. Hát azért, mert Kósa Lajos Kövér László házelnöknek szokott beszámolni az operatív törzs ülésein történtekről – így párton belül marad a sztori.

De ami igazán meglepő: Kósa elárulta, valójában csak megfigyelőként vesz részt az operatív törzs ülésein. Ehhez képest például a debreceni tévében is úgy mutatták be a politikust egy novemberi nyilatkozatában, mint az operatív törzs tagját, aki részt vesz a vírusügyi döntéshozatalban, nem pedig csak megfigyelő. 

A Facebook-oldalán sem úgy számolt be a törzs üléseiről, mint egy megfigyelő. November 6-a óta tucatnyiszor emlékezett meg a grémium ülésein való megjelenésről. Szenteste előtt egy nappal például így adott hírt arról, hogy részt vett a testület ülésén.

„23-a, újra operatív törzs, szerintem karácsonyig az utolsó. Készülünk az oltásra, az ünnepre és az év végére”. Vagy egy hónappal korábban: „Kezdődik a hét, az operatív törzzsel, ahol Kásler Miklós jelentését is meghallgattuk.”