Megindultak a szavazóhelyiségekbe a szocialista szavazók

HírKlikk 2021. október 16. 12:12 2021. okt. 16. 12:12

102 ezer ember vett részt pénteken az előválasztáson, sátrakban csaknem 80 ezren, online több mint 23 ezren szavaztak. Ez új rekord. Márton Roland, az MSZP Székesfehérvárott megválasztott egyéni jelöltje arról tájékoztatta a Hírklikket, hogy reggel 7.30 óta ott áll az egyik sátornál, és azt tapasztalja, hogy nagyon sok szocialista szavazó jelenik meg, hogy leadja voksát.

Kérdésünkre elmondta, hogy Székesfehérvár százezres város, olyan, mint egy nagy község. Ő személyesen vagy látásból ismeri a szocialista szavazók többségét, ezért meri azt mondani, hogy egyre több MSZP-s voksoló jelenik meg a sátornál. Meg is kérdezte őket, miért csak most jöttek el, mire azt a választ kapta sokuktól, hogy döntésükben segítette őket a pártelnökség állásfoglalása, amelyben végre egyértelművé vált, hogy az MSZP melyik jelölt mögé áll be.

Azt is elmondta a Hírklikknek – megerősítve az előválasztási adatokat –, hogy nagyon sok 20-30 éves fiatal érkezik, fiatal házaspárok is, gyakran babakocsival. Kérdésére azzal indokolták részvételüket a második fordulóban, hogy végre érzik a valódi változás lehetőségét, és azt is hozzátették, hogy Márki Zay Péterben bíznak, benne látják, hogy ezt a lehetőséget valóra váltja.