Mégis elkészül 2026-ra a Budapest-Belgrád vasútvonal?

HírKlikk 2023. november 4. 15:40 2023. nov. 4. 15:40

Legkésőbb 2026 nyarára elkészülhet a Budapest–Belgrád vasútvonal magyar szakasza – erről Aleksandar Vucic szerb elnök beszélt, amikor átadta Szerbia új főpályaudvarát. A szerb elnök az ünnepi beszédében meglepetésszerűen árult el fontos részletet a Budapest–Belgrád vasútvonal építéséről.

A Világgazdaság szúrta ki az októberben végén elhangzottakat, azt, hogy Vucic elárult a Budapest–Belgrád vasútvonal felújítása szempontjából is releváns információkat. Mint mondta, a 2024 legvégén lezáruló Újvidék–Szabadka vonalhoz képest egy, de legkésőbb másfél évvel, vagyis 2026 nyaráig „a magyar barátaink be fogják fejezni a saját vasúti szakaszukat Budapestig”. Mint a lap rámutat: ez tehát azt jelenti, hogy a Budapest–Belgrád magyar szakasza, a 150-es vonal teljes felújítása addigra véget érhet. Ezzel a szerb és a magyar főváros közötti út 2 óra 40 percre rövidül.  

A Budapest–Belgrád vasútvonal magyar szakaszának befejezését 2025-re prognosztizálják – emlékeztet a VG, amely rámutat, hogy ezzel ugyan nagyrészt összecseng a szerb elnök közlendője, bár ő a végső dátumot kitolta 2026 felére. A lap erre hivatkozva megkérdezte az Építési és Közlekedési Minisztériumot a lehetséges időpontról, de választ egyelőre nem kapott.

Forrás: Világgazdaság


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom