Megjelent a közlönyben a maszkhasználat eltörlése

HírKlikk 2022. március 5. 09:55 2022. márc. 5. 09:55

Hétfőtől nem nagyon maradnak járványügyi korlátozások.

Szombaton megjelent a Magyar Közlönyben a kormányrendelet arról, hogy visszavonják a járványügyi intézkedések döntő többségét – vette észre a 444.

A kormány tájékoztatása szerint a maszkviselési kötelezettség hétfőtől megszűnik a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken, valamint a vendéglátó egységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munkájuk közben.

Megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét. Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sport-, kulturális-, zenés-táncos rendezvényre, 500 főnél nagyobb létszámos szabadtéri rendezvényekre sem. Hétfőtől szabadon jöhetnek a turisták, mert minden korlátozás megszűnt velük szemben is.

Az oltás felvétele továbbra is elvárt az egészségügyi és a szociális dolgozóktól, valamint a honvédelemben, de a közigazgatás többi területén feloldották a kötelező előírást.

Forrás: 444.hu