Megnőtt forgalom a szerbiai utakon, aki teheti, ne ma keljen útra

HírKlikk 2021. július 31. 21:00 2021. júl. 31. 21:00

A szerbiai utak nem csak a hétvége és a turistaszezon miatt zsúfoltak, hónap vége lévén is a szokásosnál nagyobb forgalom várható. Emiatt Horvátország, Magyarország, Bulgária és Észak-Macedónia irányába fokozott forgalomra lehet számítani. A szerb-magyar határ átlépéséhez a kisebb átkelőket javasolják.

A Vajdaság ma által szombaton reggel készített körkép szerint Horgosnál a kimenő oldalon két óra volt a várakozás. Magyarország felől egy órát, Kelebián Tompa felől egy órát, illetve a gradinai átkelőn a Bulgária felé tartó oldalon szintén egy órát kellett várakozni. A preševói átkelőnél két óra a várakozás a Szerbiából való kilépésre, Batrovcinál pedig egy óra. Ugyanakkor a teherforgalmi átkelőkön nincs jelentősebb várakozás.

A magyar rendőrség figyelmeztetését is továbbította a portál: a szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyeken szombat délelőtt. Éppen emiatt, a gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető az ásotthalmi, a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel.