Megrázó üzenetet küldött a győri megyéspüspöknek az MSZP-s politikus

HírKlikk 2020. október 18. 14:16 2020. okt. 18. 14:16

Miután Veres András, győri megyéspüspök a Magyar Hírlapnak adott interjújában azt mondta, hogy a „még mindig nagyon fájdalmas lombikprogramot teljesen ki kéne iktatni a gyakorlatból, mert súlyos bűnöket követünk el vele”, a szocialista Bangóné Borbély Ildikó egy fotót meg osztott közösségi oldalán a gyermekeiről, és arra kérte az egyházfőt, nézzen a szemükbe.

„Újra feltépték a régi sebet! Nyolc év embertelen küzdelme, mérhetetlen fájdalma került újra elő!"

– írta Bangóné a gyermekeit ábrázoló kép mellé írt nyílt levélben, amelyet Veres Andrásnak címzett, majd hozzátette:

„tehát a három gyermekem közül kettő megszületése súlyos bűn! A lányaim lombikprogram segítségével születtek. (..) Mi csak gyermeket szerettünk volna, de természetes úton nem lehetett! És van egy program, amivel mi is átélhettük a csodát, és velünk együtt sokan mások is! Nézem őket, és minden percéért az életemnek amióta ők vannak, hálás vagyok!"

Az ellenzéki politikus szerint, sok vallásos családba születtek ilyen módon gyermekek. Így azoknak a pároknak is lehet gyermekük, akiknek más módon nem adatik meg.

„Hogy hosszú évek szenvedése után ők is szülőkké válhassanak! Ez a legfontosabb!"

– hangsúlyozta.

„Most úgy érzem, hogy nem csak engem bántanak, hanem őket is. Én csak arra kérem Veres Andrást, hogy nézzen ezeknek a gyerekeknek a szemébe! Minden ott van, amit látnia kell!"

(A szocialista politikus nagykorú gyermekei hozzájárulásával közölte a régi családi fotót.)