Megszólalt a Borkai zsarolásával gyanúsított focista

HírKlikk 2019. november 20. 12:51 2019. nov. 20. 12:51

Megszólalt P. József, a volt válogatott labdarúgó, akit a rendőrség a Borkai Zsoltról készül szexvideók és képek ügye kapcsán zsarolás miatt indított eljárásban a rendőrség előállított. Póczik József - merthogy róla van szó - 2014-ben a DK győri önkormányzati képviselőjelöltje volt.

Póczik József a 24.hu-nak a következőket nyilatkozta:

"2018 júniusában kaptam egy telefonhívást egy olyan személytől, akit nem ismertem. Titkosított telefonszámról hívott. A lényeg az volt, hogy egy budapesti szálloda, a Novotel portáján hagytak a nevemre egy borítékot. Nem mondták el, mi van benne, csak hogy adjam át Borkai Zsoltnak. Én ezért a borítékért aztán elmentem, azt felvettem. Azt csak a kocsiban néztem meg, hogy mi van benne. Amit akkor láttam, azon elképedtem. A felvételeket megmutattam a kocsiban ülő utastársamnak, majd Győrbe mentem és a felvételeket átadtam Borkai Zsoltnak, aki nagyon örült ennek, fülig ért a szája. Hálálkodott. Kérdezte, hogy hálálhatná meg ezt. Én meg mondtam, hogy sehogy. Nem azért csináltam, hogy meghálálja. Átadtam neki a felvételeket, és nem kértem, nem is kaptam értük semmit."

Póczik, aki tagadja a zsarolást, azt is közölte, nem maradtak nála további felvételek. A házkutatás hétfőn este volt nála, elvitték az adathordozóit, őt magát Budapestre hozták a rendőrök. A gyanú szerint 10 millió forintot kért volna a felvételekért.

 Póczik nem beszélt a felvételekről sem egykori csapattársával, Glázer Róberttel, sem annak testvérével, Glázer Tímeával, a DK győri polgármesterjelöltjével.

Forrás: 24.hu