Megszűnhet a Ladák magyarországi forgalmazása

HírKlikk 2020. június 6. 10:05 2020. jún. 6. 10:05

A Lada hazai oldaláról pénteken egy időre eltűnt az összes eddig fogalmazott modell, csak szervizekről szóló információkat lehetett látni rajta. A hvg.hu elérte a Duna Autó Zrt. érdekeltségi körébe tartozó vállalat PR- és marketingvezetőjét, aki nem cáfolta a hírt, de csak annyit közölt, hogy jövő héten adnak ki közleményt a márkát illetően.

A márka hivatalos Facebook-oldalán nincs semmilyen bejegyzés a döntésről. A legutóbbi poszt június 3-án került a felületre a Lada 4x4-ről. Magyarországon már csak ezt, valamint a Vestát forgalmazta a vállalat.

A hvg.hu a hírhez hozzáteszi, hogy a Lada magyarországi visszatérését 2015 végén jelentették be, előtte a Hungarolada, illetve a szocializmusban a Merkur forgalmazta az orosz autókat. A helyzet furcsa aktualitása, hogy éppen most 50 éves a Togliattiban indult vállalat legismertebb terméke, a Zsiguli.

Orosz lapokban egyébként már korábban is megjelent, hogy a márka elhagyja az európai piacot mert az egyre szigorúbb emissziós előírások betartásához a kis darabszámban fogyó autók motorjának komoly fejlesztésére volna szükség, ami gazdaságilag nem éri meg.