Megvan Gréczy Zsolt utódja – Varga Zoltán váltja a parlamentben

HírKlikk 2020. január 24. 15:30 2020. jan. 24. 15:30

Varga Zoltán hosszú évek óta részt vesz a helyi közéletben és politikában. 2006 óta a debreceni közgyűlés ellenzéki képviselője – ismertette a leendő képviselő életrajzát Wirsching Viktória, a párt sajtóreferense.

Varga Zoltán váltja az Országgyűlésben a mandátumáról 2019. december 31-i hatállyal lemondó Gréczy Zsoltot, aki zaklatási ügybe keveredett, valamint szexuális tartalmú magánfotói kerültek ki a médiába – közölte a Demokratikus Koalíció elnökségének pénteki döntését az MTI-vel a párt kommunikációs igazgatója.

Az 57 éves politikus Debrecenben született, politológusként végzett a Miskolci Egyetemen, két felnőtt lány édesapja. Bemutatásában kiemelték, hogy Varga Zoltán hosszú évek óta részt vesz a helyi közéletben és politikában, 2006 óta a debreceni közgyűlés ellenzéki képviselője. A Demokratikus Koalíció színeiben 2014 óta politizál, hosszú ideje publikál élesen megfogalmazott rövid publicisztikákat a közösségi oldalakon.

Wirsching Viktória arra is kitért, hogy a mandátumáról lemondott Gréczy Zsolt munkájával továbbra is segíti a Demokratikus Koalíciót, hogy „az orbáni rendszer leváltása után mielőbb visszaállíthassuk a köztársaságot és a jogállamiságot Magyarországon”.