Meleg politikusok sajttal kezükben az akkugyár előtt

HírKlikk 2023. november 14. 16:15 2023. nov. 14. 16:15

„Az akkumulátorgyártás és az infláció hatása a meleg közösségekre” címmel fotókiállítást szervezne az LMP az országgyűlési képviselők Barankovics István Irodaházának aulájában. Ehhez Ungár Péter hétfőn levélben kért engedélyt Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől.

A performansz keretében olyan fotókat mutatnának be, amelyeken az LMP két vállaltan meleg politikusa, Ungár Péter és Gál József egy trappista sajttal a kezében áll az iváncsai akkumulátorgyár előtt.

„A homoszexuális embereknek is drága a sajt, és problémát okoz az akkumulátorgyarmatosítás” – mondta a Telexnek Ungár. A kiállítás célja a beadvány szerint, hogy „a művészet segítségével hívja fel a figyelmet erre a társadalmi problémára”.

Az LMP az akcióval L. Simon László menesztésére és a Néprajzi Múzeum elkordonozott kiállítására reagál. A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját múlt hétfőn arra hivatkozva rúgta ki Csák János kulturális és innovációs miniszter, hogy a World Press Photo kiállítás három, melegeknek fenntartott Fülöp-szigeteki idősotthonban készült szociofotója miatt nem tiltották meg a látogatást a 18 éven aluliaknak.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom