Menczer államtitkár a vírussal állította párhuzamba a baloldalt

HírKlikk 2020. július 11. 15:05 2020. júl. 11. 15:05

Menczer Tamás újdonsült Fidesz-tag máris igyekszik megszolgálni a pártbefogadás akolmelegét. A kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkár egyenesen Gyurcsány tanítványának nevezi a Jobbik elnökét, a baloldalt pedig a vírushoz hasonló veszélynek.

A munkahelyeket a vírus mellett, a baloldaltól is meg kell védeni – közölte szombat délutáni posztjában Menczer, aki azon is elmélázik kicsit, hogy érdemes-e Jakab Péterrel foglalkozni „(egyébként nem)”, aki – mint írja – vagy tudatlanságból mond elképesztő ostobaságokat, vagy szándékosan beszél összevissza. Így is, úgy is hasonlít a mesterére, Gyurcsány Ferencre.

Ezt követően, úgy dönt, hogy Jakabbal nem, de az igazsággal érdemes foglalkozni. Ezt az alábbi pár mondatban meg is teszi.

„Most az Jakab baja, hogy a kormány támogat egy osztrák céget abban, hogy Celldömölkön 130 munkahelyet megőrizzen és 20-at létrehozzon. Mert ez osztrák cég, és a munkahelyek drágák...

1. Jakabék állításával ellentétben, sosem mondtam, hogy ez egy magyar cég, azt mondtam, hogy Magyarországon tevékenykedő cég. Ahol egyébként magyar emberek dolgoznak.

2. A cég nemcsak munkahelyeket őriz meg és újakat hoz létre, hanem a következő öt évben 50 százalékkal növeli a bértömeget. Vagyis a fizetések jelentősen emelkedni fognak.

3. Az ilyen támogatások átlagosan öt év alatt megtérülnek a költségvetésnek.

4. A kormánynak minden ember és minden család, ez a 150 is fontos.

5. Csak a Külügyminisztérium pályázatára 806 vállalkozás jelentkezett, 627 magyar tulajdonú, több mint 140 ezer munkahely megőrzését segítjük, a kormány pedig összesen több mint 1 millió munkahely megőrzését támogatja.

6. A munkahelyeket sajnos nemcsak a vírustól, a magyar baloldaltól is meg kell védeni” – zárja tényfeltáró posztját a magyar kormány kiemelt tisztségviselője.