Mészáros Lőrinc átszervezi a cégbirodalmát

HírKlikk 2021. augusztus 5. 20:00 2021. aug. 5. 20:00

A többszáz cégből álló Mészáros-birodalomban idén némi racionalizálás kezdődött el. Stratégiailag kevésbé releváns cégeket tüntet el a céghálóból. A 18 éves egykori Simicska-céget is eltüntetik.

Talán feleslegesen nőtt mára túl nagyra Mészáros Lőrinc cégbirodalma, hiszen amikor megszerzett egy társaságot, sokszor annak kisebb leánycégei is a felcsúti milliárdos birodalmába kerültek. Mára így több százas nagyságrendet tesz ki a Mészáros Lőrinchez köthető vállalkozások száma, és olyan folyamat indult el, ami a milliárdos esetében, eddig ritka volt, mint a fehér holló. Zömében valamilyen cégalapításról, vagy tulajdonszerzésről szóltak a hírek az elmúlt években, most viszont eljött az ideje annak, hogy egyes cégeket eltüntessen a birodalomból. Igaz, ez az eltűnés nem teljes, csak az adott egység megszűnik önálló entitásként létezni – írja az mfor.hu.

Június 30-án többek között egy két éve megszerzett agrárcéget olvasztottak be Mészáros egy másik cégébe, de egy 18 éves egykori Simicska-céget is eltüntetnek.

Forrás: mfor.hu